«Άμβυξ ο Ξυνιεύς»,το αποστακτήριο τσίπουρου στην Ξυνιάδα!

Από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι και σήμερα η τέχνη της απόσταξης περνά από γενιά σε γενιά χαρίζοντας απόλαυση στις αισθήσεις. Το τσίπουρο που τρέχει σταλαγματιά - σταλαγματιά από το στόμιο του καζανιού ταυτίζεται με την Ελληνική ψυχή και την καλή παρέα.
Στο ολοκαίνουριο αποστακτήριο «Άμβυξ ο Ξυνιεύς» του «Κτήματος Κυρίτση» έχει τελειώσει αισίως και για φέτος η διαδικασία της απόσταξης η οποία συντελείται αργά σε χάλκινους άμβυκες, σ' ένα χώρο που σέβεται την παράδοση και την ποιότητα. 
Το τσίπουρο εδώ παράγεται με την παραδοσιακή τέχνη των μερακλήδων ποτοποιών,  με άριστες και ιδανικές συνθήκες, αξιοποιώντας παράλληλα τις σύγχρονες δυνατότητες και σας ξαναγυρίζει στην παλιά καλή εποχή της ποιότητας. Για μια ακόμη χρονιά το αποτέλεσμα δικαίωσε σίγουρα τους κόπους και τον αγώνα της οικογένειας Κυρίτση στην Ξυνιάδα Δομοκού.
Το βραβευμένο τσίπουρο Κυρίτση γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο αλλά και πιστός σύντροφος στην παρέα όλων όσων το γεύονται!
Εδώ, όπου ο ήλιος χαρίζει γενναιόδωρα τις ευεργετικές του ακτίνες στους αμπελώνες του ιδιοκτήτη, μπορεί κανείς να προμηθευτεί το άριστο και γνήσιο ντόπιο τσίπουρο, το ποτό της παρέας, που μαζί με το κρασί του «κτήματος Κυρίτση» είναι η καλύτερη συνοδεία για τους θαυμάσιους εκλεκτούς μεζέδες.
Οι ιδιοκτήτες είναι πάντα πρόθυμοι να σας μυήσουν στα μυστικά της απόσταξης  στο εργαστήριό απόσταξης του παραδοσιακού τσίπουρου.

Δημήτρης Καρέλης





Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη