Άγιος Σεραφείμ Φθιώτιδας

Ο Άγιος Σεραφείμ είναι χωριό που βρίσκεται στα παράλια του Μαλιακού κόλπου. Απέχει από τη Λαμία 35 χιλιόμετρα και από τα Καμένα Βούρλα 6 χιλιόμετρα. Περιβάλλεται από κατάφυτη περιοχή από ελιές. Είναι δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, με 1.039 κάτοικους (απογραφή 2001).
Ο Αγιος Σεραφείμ έχει αρκετά μεγάλη εμπορική κίνηση. Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν αρκετές ταβέρνες για βραδινό φαγητό, καφετέριες, μπαρ και στη παραλία του ψαροταβέρνες. Κύρια ασχολία τον κατοίκων είναι η γεωργία. Το χωριό παράγει άριστη ποιότητα λαδιού και βρώσιμης ελιάς, κηπευτικά, και σιτηρά. Ανέκαθεν αγροτική περιοχή, παράγει όλους τους καρπούς της γης. Σήμερα κυριαρχεί η καλλιέργεια της ελιάς, για αυτό και τα πολλά ελαιοτριβεία – κονσερβοποιεία ελιάς. Σημαντική και η αμπελοκαλλιέργεια. Υπάρχουν αμπέλια με εκλεκτές οινοποιήσιμες επιτραπέζιες ποικιλίες κρασιών. 
Τα σιτηρά, το βαμβάκι, τα κηπευτικά, η φυστικιά είναι άλλες καλλιέργειες. Η κτηνοτροφία αιγοπροβάτων και βοοειδών υπάρχει ακόμη.
Τα τελευταία χρόνια η ιχθυοκαλλιέργεια και οστρακοκαλλιέργεια αναπτύσσεται ιδιαίτερα στη περιοχή και εμπλουτίζουν τη θάλασσα με γόνο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες.Το αλιευτικό καταφύγιο που διαθέτει το χωριό είναι από τα μεγαλύτερα του Μαλιακού κόλπου, δυναμικότητας 75 αλιευτικών σκαφών.
[Επεξεργασία]Τοπικές εκδηλώσεις

Ο Αγιος Σεραφείμ γιορτάζει στις 6 Μαΐου και γίνεται λιτάνευση και περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Λαμιέων και του στρατού.



Από τη  Βικιπαίδεια



Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη