Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Παράδοση και ο πολιτισμός της Ελλάδας είναι μοναδικός και διαχρονικός

Η ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί μέσω της Τέχνης αντικατοπτρίζεται σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Το παραδοσιακό εργόχειρο είναι δημιούργημα της πλούσιας Ελληνικής λαϊκής Τέχνης, η οποία επάξια κατέχει μία θέση στην Ελληνική Ιστορία της Τέχνης και Λαογραφία.
Τα Χειροποίητα αντικείμενα έχουν εξέχουσα θέση στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, από τη δημιουργία εξοχικού παραδοσιακού ή τουριστικού στυλ διακόσμησης, έως τις πιο εξεζητημένες και Glamourous διακοσμητικές συνθέσεις.
Τώρα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε μοναδικά χειροποίητα κεντήματα από όλη την Ελλάδα σε προσιτές τιμές. Μπορείτε να επιλέξετε μαξιλάρια και καρέ, με παραδοσιακά χειροποίητα διακοσμητικά κεντήματα. Τα θέματα είναι Παραδοσιακά από όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα Νησιά του Αιγαίου, όπως την Ήπειρο και την Αράχωβα, τη Σκύρο, τη Νίσυρο και την Αμοργό. Πολλά από τα διακοσμητικά θέματα αποτελούν πιστά αντίγραφα Χειροτεχνημάτων, που φιλοξενούνται σε Μουσεία της Ευρώπης και της Ελλάδας (Μουσείο Βικτορίας και Αλβέρτου στο Λονδίνο, Μουσείο Μπενάκη) και αποτελούν αντικείμενα, τα οποία θαυμάζονται από όλο τον κόσμο, και θεωρούνται δημιουργήματα Τέχνης.
Ιδανικά για τη διακόσμηση καταστήματος, αλλά και για το σπίτι ή το εξοχικό. Χαρίστε επίσης πρωτότυπα δώρα που σίγουρα θα προκαλέσουν τις εντυπώσεις.
Κοσμείστε το χώρο σας με αντικείμενα Τέχνης και Πολιτισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες ή on line αγορές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …