Για τις πατάτες ογκρατέν
1 συσκευασία
πατάτες ογκρατέν
Για τις τσιπούρες
4 τσιπούρες
2 λεμόνια
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τα ψητά σπαράγγια
1 Ψητά σπαράγγια σε βαζάκι
Για την ανάμεικτη σαλάτα
200g μαρούλι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμάνετε το φούρνο στη θερμοκρασία που αναγράφεται στη συσκευασία του ογκρατέν πατάτας. Ετοιμάστε το ογκρατέν πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Πλύνετε καλά τη τσιπούρα από μέσα και έξω, στεγνώστε την και στη συνέχεια αλατοπιπερώστε. Τοποθετήστε μια φέτα λεμόνι και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο στην κοιλιά κάθε τσιπούρας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίστε τις τσιπούρες σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Αφαιρέστε τα ψητά σπαράγγια από το βάζο και στραγγίστε τα. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα ζεστάνετε για λίγο σε ένα τηγάνι ή να τα αφήστε κρύα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Πλύνετε και στύψτε το μαρούλι και, στη συνέχεια, ανακατέψτε τα σπαράγγια. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο ξύδι για να φτιάξετε ένα ντρέσινγκ και αλατοπιπερώστε. Περιχύστε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα και τα σπαράγγια και ανακατέψτε καλά.
Τοποθετήστε την ανάμεικτη σαλάτα σε ένα πιάτο και βάλτε από πάνω μια τηγανητή τσιπούρα. Σερβίρετε το ογκρατέν πατάτας σε ξεχωριστά πιάτα.
https://syntages.lidl-hellas.gr
