Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου FIRST® LEGO® League Σπάρτη

 

 

“Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου FIRST® LEGO® League Σπάρτη, βραβεία και προκρίσεις στον Πανελλήνιο Τελικό”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Σπάρτη. Ο Διαγωνισμός αποτέλεσε συνδιοργάνωση και πραγματοποιήθηκε με τη φιλοξενία της Δημόσιας Κεντρική Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

Διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

Στους Διαγωνισμούς κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 6.000 παιδιά συνολικά. Στο FIRST® LEGO® League Σπάρτη συμμετείχαν 11 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 120 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο MASTERPIECE℠, εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες.

Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων κάνοντας την εμπειρία του διαγωνισμού μοναδική για τις ομάδες.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Πελοποννήσου ήταν ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα. Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, ενώ το 1/2 των ομάδων βραβεύτηκαν για την εξαιρετική προσπάθεια στις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού. Συνολικά το 1/3 των ομάδων εξασφάλισαν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Βραβεία Περιφερειακού Διαγωνισμού Πελοποννήσου FIRST® LEGO® League Σπάρτη:

Core Values Award

       C3169 ARTech

Innovation Project Award

       C3150 LEGOBOOM

Robot Design Award

       C3161 Northside

Robot Performance Award

       C3018 RdisT


Rising-All Star Award

       C3158 MindBurst


Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι: C3018 RdisT, C3150 LEGOBOOM, C3161 Northside, C3169 ARTech

Στον Διαγωνισμό βραβεία απένειμαν οι κριτές θαυμάζοντας τις προσπάθειες και την δουλειά των παιδιών.

Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Μεγάλος Χορηγός: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, ο Χορηγός: Πλαίσιο και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Ο3 Out of Ordinary. Χορηγοί σίτισης : Dole.

Μάθετε περισσότερα για τους Διαγωνισμούς εδώ: https://firstlegoleague.gr/



Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη