10 στέμματα ως σύμβολο δύναμης, βαθμίδας και διάκρισης, ανά στους αιώνες

 Οι κορώνες (στέμματα) έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιετίες ως σύμβολο δύναμης, βαθμίδας και διάκρισης, τόσο για ηγεμόνες όσο και για θρησκευτικούς ηγέτες. Σε αυτήν τη συλλογή εικόνων, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικές υπέροχες, ασυνήθιστες, ακόμη και ελαφρώς περίεργες κορώνες που φορούσαν σε διάφορους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, που εκτείνονται στο χρόνο από την αρχαία Αίγυπτο έως τη σύγχρονη Βρετανία .

Ορισμένες αρχαίες κορεατικές κορώνες έχουν φτερά ή φτερά, κάτι που υποδηλώνει τη σημασία των πτηνών στον πολιτισμό Silla , γεγονός που επιβεβαιώνεται από κινεζικά αρχεία που σημειώνουν ότι οι πολιτισμοί πριν από το βασίλειο του Silla έθαβαν τα φτερά των πτηνών με τα νεκρά τους. Στον σαμανισμό, ο οποίος ήταν διαδεδομένος στην πρώιμη Κορέα , τα φτερά συνδέονται με την πτήση στον πνευματικό κόσμο. Για το λόγο αυτό, ορισμένοι μελετητές προτείνουν ότι τα κομμάτια που μοιάζουν με ελάφι στο διάδημα της κορώνας είναι επίσης στυλιζαρισμένα φτερά πουλιών.


Βρετανικό αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα




Το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα της μοναρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και του Βόρειου Νησιού. Χρησιμοποιείται σε στέψεις και άλλες εκδηλώσεις, περιέχει το διάσημο ρουμπίνι του Μαύρου Πρίγκιπα (στην πραγματικότητα μια μπάλα ή σπινέλ), το διαμάντι Cullinan II, το ζαφείρι Stuart, το ζαφείρι του Αγίου Εδουάρδου, πάνω από 2.800 διαμάντια, 15 ακόμη ζαφείρια, 11 σμαράγδια και τέσσερα ρουμπίνια. . Το στέμμα είναι μέρος των British Crown Jewels που φυλάσσονται στον Πύργο του Λονδίνου.

Το στέμμα του Παχλαβί

Το στέμμα των Παχλαβί, που φορέθηκε για πρώτη φορά από τον Ρεζά Σαχ Παχλαβί, Σάχη του Ιράν, στη στέψη του τον Απρίλιο του 1926. Το σχέδιο θυμίζει τους ηγεμόνες της δυναστείας των Σασσανιδών (3ος-7ος αιώνες Κ.Χ.). Από χρυσό και ασήμι σε κόκκινο βελούδινο υπόστρωμα. Με βάρος λίγο περισσότερο από δύο κιλά, το στέμμα είναι γεμάτο με σχεδόν 3.400 διαμάντια, συμπεριλαμβανομένου ενός λαμπρό κίτρινου διαμαντιού 60 καρατίων. Η διακόσμηση περιλαμβάνει πολλά μαργαριτάρια και ζαφείρια, συμπεριλαμβανομένου ενός ζαφειριού 20 καρατίων. Ύψος: 29,8 cm. Πλάτος 19,8 cm.

Σύγχρονο αντίγραφο του αυτοκρατορικού ρωσικού στέμματος


Μοντέρνο αντίγραφο του ρωσικού αυτοκρατορικού στέμματος, κατασκευασμένο ως μέρος του έργου Jewellery "Creation of Imperial Crown of Russia in modern interpretation" για τον εορτασμό της 50ης επετείου της βιομηχανίας διαμαντιών στη Ρωσία, χρησιμοποιώντας λευκό χρυσό ( το αυθεντικό χρησιμοποιημένο ασήμι ) και 11.426 διαμάντια (πρωτότυπο 4.936). Το σπινέλ στο αντίγραφο αντικαταστάθηκε με μια μοναδική φυσική κόκκινη τουρμαλίνη με μάζα περίπου 400 καρατίων.

Φωτογραφία: Shakko

Στέμμα της Βασίλισσας Μαρίας με διαμάντι Koh-i-Noor


Το στέμμα της Βασίλισσας Μαρίας, μέρος των Κοσμημάτων του Βρετανικού Στέμματος . Το στέμμα δημιουργήθηκε το 1911 μ.Χ. Η κεντρική πέτρα είναι το διαμάντι Koh-i-Noor, το οποίο είναι τώρα μέρος του στέμματος της βασίλισσας Ελισάβετ της βασίλισσας Μητέρας και το οποίο μερικές φορές αφαιρούνταν για να το φορέσει η Ελισάβετ II (1953 CE -) ως μενταγιόν. Το στέμμα τελείται στον Πύργο του Λονδίνου. (Εικόνα από τον G. Younghusband & C. Davenport, «The Crown Jewels of England », Λονδίνο: Cassell & Co, 1919 CE).


Αυτοκρατορικό στέμμα της Ινδίας


Το αυτοκρατορικό στέμμα της Ινδίας , που φορέθηκε από τον βασιλιά Γεώργιο Ε' (1910-1936) στο Δελχί Ντάρμπαρ το 1911. Το στέμμα είναι αξιοσημείωτο για το τετράγωνο σμαράγδι στον επάνω σταυρό και είναι διακοσμημένο με πάνω από 6.000 διαμάντια. ( Πύργος του Λονδίνου ).


Τιάρα του Πάπα Πίου Θ΄



Η τιάρα του Πάπα Πίου Θ' (στο αξίωμα 1846-1878). Κατασκευάστηκε το 1854. Κατασκευασμένο από ένα τρίο από χρυσά κορώνα με διαμάντια, σμαράγδια, ζαφείρια, μαργαριτάρια και άλλα κοσμήματα γύρω από ένα ασημένιο ύφασμα. Μετράει 35 cm (13,7 ίντσες) σε ύψος και διάμετρο: 24 cm (9,4 in) σε διάμετρο. ( https://theme.npm.edu.tw/exh105/artifacts/en/page-5.html ).


Χρυσό στεφάνι ελιάς από τη Μακεδονία



Χρυσό στεφάνι ελιάς του 4ου αιώνα π.Χ. από τη Μακεδονία, θρησκευτικό σύμβολο και δείκτης κοινωνικής θέσης και δύναμης (Αρχαιολογικό Μουσείο, Θεσσαλονίκη , Ελλάδα ).

Το στέμμα του Ναπολέοντα Α'

Το στέμμα του Ναπολέοντα Α' , που δημιουργήθηκε για τη στέψη του στις 2 Δεκεμβρίου 1804, με βάση το στέμμα του Καρλομάγνου . Λούβρο, Παρίσι .

Η κόμμωση του Μοντεζούμα Β΄, ηγεμόνα των Αζτέκων



Η κόμμωση του Μοντεζούμα Β΄, ηγεμόνα των Αζτέκων 1502-1520 CE. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι φορέθηκε ποτέ από τον Μοντεζούμα , η κόμμωση μπορεί να ήταν μεταξύ των δώρων που έδωσε στον Κορτές, ο οποίος με τη σειρά του τα έδωσε στον Κάρολο Ε'. Βιέννη. Είναι φτιαγμένο με 450 πράσινα φτερά κουέτζαλ, μπλε cotinga και ροζ φλαμίνγκο και διακοσμείται περαιτέρω με χρυσές χάντρες και δίσκους νεφρίτη. (Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Πόλη του Μεξικού )

Χρησιμοποιείται με την άδεια του συγγραφέα.


Το αυτοκρατορικό στέμμα της Αυστρίας




Το αυτοκρατορικό στέμμα της Αυστρίας. Κατασκευασμένο το 1602, αυτό το στέμμα έχει χρησιμοποιηθεί από τους Αψβούργους μονάρχες της Αυστρίας, την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία και τους βασιλιάδες της Ουγγαρίας και της Βοημίας. Το στέμμα συνδυάζει την παραδοσιακή μορφή των κοσμικών ηγεμόνων με τη μορφή θρησκευτικών ηγετών. Είναι ενσωματωμένο με διαμάντια, πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια. Η μεγάλη πέτρα στην κορυφή είναι ένα μπλε-πράσινο σμαράγδι. (Imperial Treasury, Βιέννη)

Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη