NASA: Τι λέει για τους συγγενείς μας από το… ΔιάστημαΜε σύσταση επιτροπής και περαιτέρω διερεύνηση του θέματος απαντά η NASA στις «καταγγελίες» για περίεργες εμφανίσεις ιπτάμενων αντικειμένων και στην... ουφολογία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα
Τη φωτιά την έβαλε ένας πρώην πράκτορας που εργάστηκε για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Ντέιβιντ Γκρους το όνομά του σε περίπτωση που η Ιστορία θα ήθελε να το κρατήσει. Οι πρώην εργοδότες του μάλλον όχι. Για αυτά που δήλωσε τον προηγούμενο Ιούλιο. Οτι δηλαδή η αμερικανική κυβέρνηση κρατάει σε κάποιο μυστικό μέρος τα σώματα εξωγήινων καθώς και τα σκάφη που με αυτά έφθασαν από το διάστημα έως τον πλανήτη Γη και προσπαθεί μέσω της διαδικασίας της ανάστροφης μηχανικής (reverse engineering), δηλαδή συναρμολογώντας πρώτα τα συντρίμμια και στη συνέχεια αποσυναρμολογώντας με συγκεκριμένο τρόπο το κάθε εξάρτημά τους, να καταλάβει τη λειτουργία τους.

Ουφολογία… διά χειρός ΝΑSA
Αυτό το καλοκαίρι είχαμε αρκετή… ουφολογία που παραδόξως τροφοδοτήθηκε απλόχερα από την ίδια τη NASA. Τον Ιούνιο έλαβε χώρα μια τετράωρη δημόσια ακρόαση που προβλήθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα και δημιούργησε τις πρώτες εντυπώσεις προς την πλευρά της… ουφολογίας. Εναν χρόνο πριν είχε συγκροτηθεί μια 16μελής επιτροπή από ειδικούς, καθηγητές Πανεπιστημίων, έναν αστροναύτη που είχε συμπληρώσει έναν χρόνο παραμονής στο Διάστημα και έναν δημοσιογράφο για να μελετήσει τις «καταγγελίες» από διάφορα πληρώματα κυρίως αεροπλάνων αλλά και απλών πολιτών για περίεργες εμφανίσεις ιπτάμενων αντικειμένων που έχουν πάψει πλέον να αναφέρονται ως UFOs και το νέο τους «όνομα» είναι (ακόμη πιο κατανοητό για εμάς τους Ελληνες) UAPs, δηλαδή Unidentified Aerial Phenomena (μερικοί το Α το θεωρούν ως αρχικό γράμμα της λέξης Anomalous αλλά τι μας νοιάζει, εμείς εδώ πάλι μέσα είμαστε…).

Από την ακρόαση αυτή δεν προέκυψε κάτι εντυπωσιακό αλλά στη συνέχεια η συνέντευξη του κ. Γκρους στη μέση του καλοκαιριού άναψε φωτιές. Διότι ένα από τα τηλεοπτικά δίκτυα που προσπαθούσε να αποκτήσει καλά νούμερα στις μετρήσεις θεαματικότητας το έκανε δικό του αγαπημένο θέμα. Κάποιος μελετητής των UAPs βγήκε να πει ότι είναι βέβαιος πως ο Γκρους λέει την αλήθεια και οι σφυγμομετρήσεις έδειξαν ότι οι Αμερικανοί πιστεύουν πως κάτι υπάρχει, όπως πάντα, και ότι κάτι τους κρύβουν, όπως πάντα.

Στη συνέχεια ακροδεξιοί Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ζήτησαν περισσότερες εξηγήσεις και στο τέλος του καλοκαιριού η επιτροπή των 16 ανακοίνωσε πως τελείωσε με την έρευνά της. Σειρά πήρε την περασμένη Πέμπτη η ανακοίνωση από τη ΝΑSA σχετικά με την έκθεση της επιτροπής από την οποία εξάγονται δύο βασικά συμπεράσματα:

1. Δεν ταυτοποιήθηκε σε καμία περίπτωση κάποιο αντικείμενο που να μπορεί να αξιώσει περαιτέρω εξέταση και βέβαια δεν γίνεται λόγος για διαστημόπλοια που να έχουν συντριβεί στο γήινο έδαφος. Η επιτροπή όμως αφήνει ανοικτό το θέμα συνιστώντας περαιτέρω διερεύνηση.

2. Για τον λόγο αυτόν η NASA συστήνει πλέον μια καινούργια επιτροπή, στην οποία ορίζει ως πρόεδρο τον Μαρκ Μακ Αϊνερνι, που είχε και στο παρελθόν χρηματίσει σύνδεσμος της NASA με το υπουργείο Αμυνας. Στην αρχή μάλιστα δεν ήθελαν να ανακοινώσουν το όνομά του για λόγους προστασίας. Αυτό φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση παράξενο αλλά δεν είναι, αν λάβουμε υπόψη ότι τα μέλη της επιτροπής από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους και εμφανίστηκαν στην τηλεόραση δέχθηκαν απειλές από διαφόρους που θεωρούσαν ότι μάλλον έλεγαν ψέματα, προς την κατεύθυνση ότι δεν υπάρχουν UFOs!

Το διπλωματικό κλείσιμο του θέματος
Οι αμερικανικές αρχές θέλησαν να κλείσουν το θέμα πολύ διπλωματικά και καθησυχαστικά λέγοντας ότι πλέον θα συγκεντρώνεται και το παραμικρό στοιχείο και θα εξετάζεται μόνο υπό το πρίσμα της επιστήμης και όχι της όποιας κρατικής σκοπιμότητας. Παρότρυναν μάλιστα οποιονδήποτε νομίζει ότι έχει κάποιο στοιχείο, ακόμη και αν είναι φωτογραφία βγαλμένη με κινητό (!), να το προσκομίσει. Αυτό που λένε οι ψύχραιμοι παρατηρητές είναι πως πλέον έχουμε τεράστιες δυνατότητες καταγραφής των όσων συμβαίνουν στο Διάστημα. Τηλεσκόπια, διαστημικοί σταθμοί, δορυφόροι που καταγράφουν αντικείμενα πολύ μικρών διαστάσεων σε τεράστιες αποστάσεις, ηλεκτρομαγνητικά σήματα, αστροναύτες και κοσμοναύτες που πηγαίνουν και έρχονται. Δεν θα ήταν και τόσο εύκολο να ξεφύγουν οι τυχόν «εισβολείς» από την καταγραφή του ταξιδιού τους έως… τα μέρη μας. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι κάποια φαινόμενα που πήγαν να χαρακτηριστούν ως εξωγήινα ήταν πολύ-πολύ γήινα. Τα αερόστατα που είχε στείλει κάποιο… εχθρικό κράτος από την άλλη άκρη του Ειρηνικού στον ουρανό των Ηνωμένων Πολιτειών τελικά εντοπίστηκαν και καταρρίφθηκαν. Το φαινόμενο GOFAST που ήταν η παρατήρηση από το πλοία του αμερικανικού ναυτικού το 2004 και το 2015, ενός αντικειμένου που κινείτο με υπερφυσική για τα γήινα δεδομένα ταχύτητα, τελικά εξηγήθηκε με απλές προβολές και μετρήσεις με την υπερφυσική ταχύτητά του να μην ξεπερνά  τα… 40 μίλια την ώρα.

Κάτι ακόμη πιο αξιοπρόσεκτο είναι βέβαια το ότι από το 1947 με το συμβάν στη Βάση 51 (στρατιωτική βάση στην έρημο της Νεβάδα που έχει τροφοδοτήσει πλήθος θεωριών συνωμοσίας για θεάσεις εξωγήινων ιπτάμενων αντικειμένων ενώ επίσης έχει αναφερθεί ότι εκεί κρύβονται τα μυστικά του αμερικανικού στρατού για την εξωγήινη ζωή) μέχρι σήμερα όλα μα όλα τα συμβάντα έλαβαν χώρα σε αμερικανικό έδαφος. Λες και οι εξωγήινοι έχουν βάλει σημάδι αυτή την περιοχή. Εξωγήινοι με μια τεχνολογία μάλιστα που θα πρέπει να περνάει μάλλον και μέσα από τούνελ του χρόνου για να διανύει αποστάσεις που δεν δικαιολογούνται από τον περιορισμό της ταχύτητας του φωτός και των θεωριών του Αϊνστάιν.

Αλλά που τελικά φθάνοντας εδώ, μετά από όλο αυτό το ταξίδι, τρακάρουν επάνω στη γη των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάτι πάντως ανεπαίσθητα θετικό είναι το ότι πλέον επικράτησε η άποψη πως η επίσκεψη εξωγήινων θα πρέπει να πάψει να θεωρείται από τους γήινους κάτι οπωσδήποτε αρνητικό. Βοηθώντας έτσι και την άποψη πως επίσκεψη από… γήινους σε γήινους επίσης δεν είναι πάντα κάτι αρνητικό.#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!