Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας: Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Ράπτη «ΚΑΛΩΣΗΛΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ»



 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ


Λιβαδειά, 29/11/2022

Παρουσίαση  του βιβλίου της Ελένης Ράπτη

«ΚΑΛΩΣΗΛΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ»


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» και οι εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Ράπτη «ΚΑΛΩΣΗΛΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 7 μμ. στον 3ο όροφο της Βιβλιοθήκης (Κάδμου & Δαιδάλου).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Άννα Χρυσοβέργη, Μαθηματικός-Θεατρολόγος, Μαργαρίτα Σακελλάρη, Θεολόγος-συγγραφέας και η ίδια η συγγραφέας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Μαργαρίτα Σακελλάρη.

Θα προλογίσει ο εκδότης του βιβλίου Διονύσης Βίτσος.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης, Λεωνίδας Διαμαντής.

Οι δύο βασικές ηρωίδες, μητέρα και κόρη,  χτίζουν τη σχέση τους μετά τη φυγή του συζύγου και πατέρα αντίστοιχα. Οι δυσκολίες, οι πειραματισμοί, οι αυτοσχεδιασμοί στο μεγάλωμα της κόρης, οι κρίσεις και τα ρίσκα χαρακτηρίζουν την τελευταία οκταετία… Είναι η στιγμή που ο πατέρας, έχοντας χάσει περιουσία και εργασία και πάσχοντας από ανίατη ασθένεια, κάνει την επανεμφάνισή του… Θα ήθελε μία επανασύνδεση με το παιδί του… Όμως, θα του δώσει το παιδί του τη δεύτερη ευκαιρία;… Η εγγραφή της εγκατάλειψης, ο πόνος, ο θυμός…


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Ελένη Ράπτη

Η Ελένη Ράπτη γεννήθηκε στον Ελικώνα Βοιωτίας και μεγάλωσε στη Λιβαδειά.  Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και  υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού -Αφρική και Αυστραλία.

Δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της διατήρησης και διάδοσης της λαϊκής παράδοσης, ενώ ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά Τέχνης και Λόγου.

Έχει μία κόρη, τη Λουκιανή, και διαμένει μόνιμα στη Λιβαδειά.




Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη