Επαναστατικά αποτελέσματα στη χειρουργική Ω.Ρ.Λ. προσφέρει η χρήση του Blue Laser Επαναστατικά αποτελέσματα στον τομέα των φωνοχειρουργικών επεμβάσεων αλλά και γενικότερα στη χειρουργική Ω.Ρ.Λ. προσφέρει η χρήση του Blue Laser (φωτοαγγειολυτικό λέιζερ)!

Σύμφωνα με όσα ανακοινωθήκαν στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Φωνής, στο Ταλίν της Εσθονίας (στις 24-27 Αυγούστου), η χρήση του ιατρικού αυτού υπερόπλου ανοίγει νέα σελίδα στη χειρουργική Ω.Ρ.Λ.

Μάλιστα όπως τόνισαν στις ομιλίες τους, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα από τη χρήση του Blue Laser, ο Ahmed Geneid, Καθηγητής στο Πανεπιστημίο του Ελσίνκι (Φινλανδία) και ο Markus M. Hess, Καθηγητής στο Πανεπιστημίου του Ντύσεντολφ (Γερμανία) «Τα φωτοαγγειολυτικά λέιζερ έχουν διευρύνει το χειρουργικό οπλοστάσιο για πολλές φωνοχειρουργικές επεμβάσεις και όχι μόνο».

Μέχρι σήμερα, οι χειρουργοί Ω.Ρ.Λ. και συγκεκριμένα στον τομέα των φωνοχειρουργικών επεμβάσεων, χρησιμοποιούσαν το λέιζερ παλμικής βαφής και το λέιζερ KTP, τα οποία είχαν τεχνικά μειονεκτήματα και μικρότερο φάσμα ενδείξεων. 

«Το νέο λέιζερ μήκους κύματος 445 nm, το λεγόμενο «μπλε λέιζερ», αποδεικνύεται ότι εμφανίζει αποτελέσματα στους ιστούς συγκρίσιμα με το λέιζερ KTP και είναι επίσης ικανό να θεραπεύει υποεπιθηλιακά αγγεία λόγω των φωτοαγγειολυτικών ιδιοτήτων του» αναφέρει ο διακεκριμένος Έλληνας Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της Ω.Ρ.Λ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», που παρακολούθησε το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Φωνής, στο Ταλίν της Εσθονίας.

 Το νέο ιατρικό υπερόπλο, σύμφωνα με τον κύριο Αρτόπουλο, «μπορεί να πήξει και να ανθρακώσει σε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας και  να χρησιμοποιηθεί μέσω ινών γυαλιού τόσο σε λειτουργία χωρίς επαφή όσο και με επαφή για περιπτώσεις εντός ιατρείου». 

Σε αντίθεση με το KTP, το νέο λέιζερ 445 nm μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως λέιζερ κοπής, συνδυάζοντας έτσι τις πολύ επιθυμητές ιδιότητες των CO2 λέιζερ, με τα φωτοαγγειολυτικά λέιζερ.

Το  Blue Laser διαθέτει ακόμη τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

φορητότητα της μηχανής λέιζερ μεγέθους κουτιού παπουτσιού για χρήση στο ιατρείο και στο χειρουργείο,

η επιλογή των ρυθμών παλμών από συνεχές κύμα (cw) σε λιγότερο από ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου,

ισχυρότερα αποτελέσματα στους ιστούς σε σύγκριση με το KTP με παρόμοιες ρυθμίσεις ενέργειας και παλμών, 

πολύ καλύτερες ιδιότητες κοπής από το KTP, και επομένως 

περισσότερες δυνατότητες χρήσης στη λαρυγγολογία καθώς και σε άλλους τομείς ή χειρουργικές επεμβάσεις.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε πολλές καθημερινές επεμβάσεις, όπως: 

Ρινορραγία

Συρρίκνωση ρινικών κογχών

Πολύποδες ρινός και λάρυγγα

Θηλώματα, κοκκιώματα

Λευκοπλακία  και καρκίνος λάρυγγα

Φαρυγγοπλαστική (για υπνική άπνοια)

Χειρουργική βάσης γλώσσης 

Αιμαγγειώματα βλεννογόνου στόματος, ρινός και λάρυγγαwww.artopoulos.com.gr   Τηλ. 6937673736


Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη