Πρόσκληση συμμετοχής χορευτικών ομάδων στο 5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Compartments Dance Project" ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

χορευτικών ομάδων στο

5o Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

«Compartments Dance Project»

Υποβολή προτάσεων έως 20/06/2022

Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

 

Μετά από τέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» επιστρέφει για 5η χρονιά στην Αμαξοστοιχία ? Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ καθημερινά από την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

 

Χορεύτριες/ές, χορογράφοι και χορευτικές ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, λόγω συγκεκριμένου αριθμού συμμετεχόντων.

 

Σκηνικό χώρο του Φεστιβάλ αποτελεί το New Wagon με τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) αλλά και κάθε άλλος απρόβλεπτος σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου.

 

Στη φετινή όμως διοργάνωση ο προβολέας θα πέσει στο νέο εξοπλισμένο υπαίθριο stage της Αποβάθρας του Τρένου στο Ρουφ, που θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων.

 

Θέματα και έννοιες που αφορούν στο «ταξίδι» όπως η φυγή, η αναχώρηση, η άφιξη, η μετάθεση, η διαδρομή, ο σταθμός, η αντάμωση, η αναψυχή, η μετανάστευση, ο αποχωρισμός, η προσφυγιά και ό,τι άλλο μπορεί να περικλείει ένα «ταξίδι», κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά και πιο προσωπικές και εσωτερικές «διαδρομές» αποτελούν πηγές έμπνευσης και βρίσκουν στον χώρο την ιδανική τους διάσταση.

 

Οι χορεύτριες/ές καλούνται να συν-λειτουργήσουν με τους αντισυμβατικούς χώρους του Τρένου στο Ρουφ, να τους εντάξουν στα projects τους, να συνομιλήσουν μαζί τους, να δια-δράσουν με τους θεατές χρησιμοποιώντας εάν επιθυμούν και κάθε άλλη μορφή τέχνης και να παρουσιάσουν τις χορευτικές performances τους, διάρκειας από 10' έως 30 λεπτά, καθημερινά για ένα 15ήμερο.

 

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν σε σχέση με την πρωτοτυπία και την σε βάθος παρουσίαση του θέματος, τη διάδραση, την ευφάνταστη χρήση του χώρου αλλά και από τον ικανό αριθμό ερμηνευτών της κάθε ομάδας.

 

Όλες οι performances θα παρουσιάζονται καθημερινά σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα από τις 19:00 έως τις 23:30μμ. για ένα συνεχές 15ήμερο.

 

Οι ενδιαφερόμενοι χορευτές και χορεύτριες, χορογράφοι και ομάδες χορού μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του project και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες παραστάσεις), βιογραφικά ερμηνευτών και συντελεστών συνοδευόμενα από φωτογραφίες καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί έως τις 28 Ιουνίου 2022.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

τηλ. 210 9237076

fax 210 9240108

theater@totrenostorouf.gr

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre

https://twitter.com/ToTrenoStoRouf

https://instagram.com/ToTrenostoRouf

https://www.youtube.com/user/totrenostorouf

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!