Καθαρά Δευτέρα στον Τόπο Τεχνών «Χώρα»: Μεσημεριανό γλέντι με τους «Λαϊκό Μ(αι)ράκι»



 

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
ΜΕ ΤΟ "ΛΑΪΚΟ Μ(ΑΙ)ΡΑΚΙ"

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

Την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2022 στις 2 το μεσημέρι, η δικιά μας Μαίρη Μαρκάκη (Ψειροπούλου) και η μουσική ομάδα του σχήματος “Λαϊκό Μ(αι)ράκι” που ασχολούνται με ρεπερτόριο της εποχής του jukebox, μάς φέρνουν αγαπημένα λαϊκά τραγούδια παιγμένα με μια νέα μουσική ματιά πάντα με σεβασμό στις πρώτες εκτελέσεις τους.

Ένα μεσημεριανό γλέντι με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια!

 

Η μουσική ομάδα του σχήματος Λαϊκό Μ(αι)ράκι ασχολούνται με ρεπερτόριο της εποχής του jukebox και φέρουν στους ακροατές αγαπημένα λαϊκά τραγούδια παιγμένα με μια νέα μουσική ματιά πάντα με σεβασμό στις πρώτες εκτελέσεις αυτών.


Η αισθητική προσέγγισή τους, κάνει το κοινό να μεταφέρεται σε μια άλλη εποχή. Εκείνη την εποχή που άνθισε το λαϊκό τραγούδι, το οποίο ήταν και είναι ένας τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας.

 

Αυτός είναι και ο στόχος τους. Να μπορέσουν να επικοινωνήσουν τα τραγούδια αυτά με τον κόσμο και να έρθουν ξανά στην επιφάνεια αγαπημένα λαϊκά τραγούδια που περιγράφουν αληθινά συναισθήματα και μια άλλη οπτική της καθημερινότητας και του τρόπου έκφρασης συγκριτικά με αυτόν που υπάρχει στις μέρες μας. Η λαϊκή μας παράδοση είναι η κληρονομιά μας και δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί.

 

Το Λαϊκό Μ(αι)ράκι είναι ένα νεοδημιούργητο  Project το οποίο υλοποιήθηκε εν μέσω της καραντίνας. Αγαπημένοι φίλοι, όλοι επαγγελματίες μουσικοί,  αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο τους χρόνο και να μη σταματήσουν να είναι δημιουργικοί παρά τις συνθήκες. Η αρχική ιδέα ξεκίνησε με πρωτοπόρο τον Κώστα Μήτσιο, ο οποίος επιμελείται το πρόγραμμα, την Μαίρη Μαρκάκη, μια νέα λαϊκή φωνή και τον λαϊκό κιθαρίστα Παναγιώτη Τσάκο. Στην πορεία, καθώς επικοινωνούσαν τη δουλειά τους άρχισαν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον κι άλλοι φίλοι μουσικοί και με αυτόν τον αληθινά όμορφο τρόπο, έγινε και η τελική σύσταση του σχήματος. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι: Ο Μανώλης Κόττορος στο βιολί, ο Γιώργος Ζωγράφος στο ακορντεόν και ο Μιχάλης Μπακάλης στα κρουστά. Μαζί τους για μια guest εμφάνιση, ο Θοδωρής Μέρμηγκας στο τραγούδι.

Μαίρη Μαρκάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λαμία. Έλαβε μαθήματα πιάνου από την ηλικία των οκτώ και κλασσικού, σύγχρονου, τζαζ, λαϊκού και παραδοσιακού τραγουδιού από δεκατεσσάρων.

Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας. Έλαβε πτυχίο ειδικού αρμονίας, είναι απόφοιτη του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ειδικότητα στο λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι και απόφοιτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με ειδικότητα  στη μουσική παιδαγωγική.

Εργάζεται επαγγελματικά από την ηλικία των δεκαπέντε με αφετηρία την πόλη της. Στα δεκαοχτώ της και για δύο συναπτά έτη, συνεργάστηκε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων ως βασική τραγουδίστρια της μπάντας. Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε μουσικές σκηνές, σε συναυλίες, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε κέντρα διασκέδασης σε μέρη όπου έζησε όπως: Αθήνα, Άρτα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, για να καταλήξει το 2016 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Στη Θεσσαλονίκη συνεργάστηκε με τη μουσική σκηνή “Πριγκηπέσσα” και πραγματοποίησε συναυλίες στη Μονή Λαζαριστών.

Στην Αθήνα συνεργάστηκε με τη μουσική σκηνή “Μελωδείον”, τον “Ρυθμό live stage”, τη μουσική σκηνή “ΔΙΠΛΟΧΟΡΔΟ” και τις “ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ”.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και μουσικές παραστάσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο και σε εμφανίσεις με Δημήτρη Μυστακίδη, Μάκη Σεβίλογλου, Μαρία Σουλτάτου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, κ.ά. καθώς και σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές (Στην υγειά μας ρε παιδιά – Στα τραγούδια λέμε ναι, ΕΡΤ – real fm κ.ά.)

Τη χρονιά που μας πέρασε κυκλοφόρησε η διασκευή του τραγουδιού “Νύχτα στάσου” του Χρήστου Μιχάλη την οποία επιμελήθηκε ο δημιουργός του τραγουδιού, Χρήστος Νικολόπουλος, ενώ παράλληλα ηχογραφεί τα δικά της κομμάτια σε στίχο και μουσική καθώς και τραγούδια άλλων δημιουργών.

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 10 €

(στην τιμή περιλαμβάνεται 1 μπουκάλι κρασί / 4 άτομα)

  

Κρατήσεις θέσεων μόνο τηλεφωνικά στα 22310 51075 & 6936994980

 

Info:
Μεσημεριανό γλέντι με το "Λαϊκό Μ(αι)ράκι"

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022
Ώρα έναρξης 14.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 e-mail: info@xwra.gr
www.xwra.gr



Ειδικά μέτρα λόγω της πανδημίας COVID-19

Η διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα γίνει τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων (θεατών, καλλιτεχνών, εργαζομένων). Παρακαλείσθε για την τήρηση των αποστάσεων κατά την είσοδό σας στον χώρο έκδοσης των εισιτηρίων και για τη  σταδιακή αποχώρηση στο τέλος των εκδηλώσεων ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

 

 


Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη