Επιστροφή ΕΦΚ αγροτικό πετρελαίου για όλους

 

Επιστροφή ΕΦΚ αγροτικό πετρελαίου για όλους

Την αύξηση κατά 20 εκατ. ευρώ στο κόστος των μέτρων στήριξης στους αγρότες και κτηνοτρόφους. 

Επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης για όλους τους αγρότες και την αύξηση της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

-Επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης για όλους τους αγρότες.

Το ύψος της επιστροφής Θα οριοθετείται από τον αριθμό των στρεμμάτων και το είδος καλλιέργειας όπως δηλώνεται στο ΟΣΔΕ, σε συνδυασμό με τα τιμολόγια αγοράς πετρελαίου κίνησης, όπως θα δηλωθούν από το δίκτυο εμπορίας καυσίμων στη φορολογική αρχή (Mydata).

Επιπλέον, στην οριοθέτηση των επιδοτούμενων λίτρων ανά στρέμμα, θα ληφθεί υπόψη και το ύψος των δηλωθέντων εσόδων από παραγωγή των ετών 2019, 2020, 2021.

Τα ακριβή όρια των επιδοτούμενων λίτρων ανά στρέμμα και είδος καλλιέργειας, σε συνδυασμό με το ύψος δηλωθέντων εσόδων, θα είναι γνωστά μετά την ολοκλήρωση υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ τον Οκτώβριο και η επιστροφή του ΕΦΚ αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Το συνολικό ύψος της επιστροφής αναμένεται να αυξηθεί στα 60 εκατ. ευρώ.

-Ενίσχυση κτηνοτρόφων

Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι λίγα τα ζώα που σφαγιάζονται κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η επιδότηση των κτηνοτρόφων για το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, αντί να καλύψει το πρώτο τρίμηνο του 2022, θα ανέλθει σε 4% επί των φορολογητέων εκροών του δευτέρου εξαμήνου του 2021. Το συνολικό κόστος αναμένεται να αυξηθεί στα 40 εκατ. ευρώ. 


neapaseges.gr#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!