FAO: Προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών



 FAO: Προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών

Σε 2 793 εκατομμύρια τόνους ανέρχεται η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών, σημειώνοντας αύξηση 0,8% από το προηγούμενο έτος. 

Η παγκόσμια παραγωγή σιταριού το 2021 αναμένεται να είναι ισοδύναμη με το 2020, ενώ η παραγωγή χονδροειδών κόκκων προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη κατά 1,3% και αυτή του ρυζιού να αυξηθεί κατά 0,7%, σύμφωνα με την τελευταία σύντομη ενημέρωση για την προσφορά και ζήτηση δημητριακών του FAO.

Για το 2022, οι παγκόσμιες φυτεύσεις σιταριού αναμένεται να επεκταθούν, ωφελούμενες από τις κατά κύριο λόγο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες στο βόρειο ημισφαίριο, αν και το υψηλό κόστος εισροών θα μπορούσε να αποτρέψει μια μεγαλύτερη επέκταση. Οι προοπτικές για τον αραβόσιτο είναι θετικές, με τις υψηλές τιμές να υποδηλώνουν φυτεύσεις ρεκόρ στην Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Η παγκόσμια χρήση των δημητριακών το 2021/2022 προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,6% από έτος σε έτος, υποδεικνύοντας μια πιθανή μείωση της αναλογίας των παγκόσμιων αποθεμάτων δημητριακών προς χρήση στο 28,7%, ελαφρώς χαμηλότερη από την προηγούμενη χρονιά.

Η τελευταία πρόβλεψη του FAO για το παγκόσμιο εμπόριο σιτηρών το 2021/22 ανέρχεται σε 481 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση 0,4% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο εμπορίας.

Αυτό αντανακλά τις προσδοκίες για αύξηση 2,0% στο παγκόσμιο εμπόριο σιταριού και αύξηση σχεδόν 4,0% στον όγκο του παγκόσμιου εμπορίου ρυζιού, κάτι που αντιστάθμισε μια συρρίκνωση 1,5% που αναμένεται για τους χονδροειδής κόκκους. 


neapaseges.gr



Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη