Κρεµµυδόπιτα



 Υλικά για τη γέµιση


1 κιλό φρέσκα ή ξερά κρεµµύδια

5 αυγά

2 φλιτζάνια ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζάνι τυρίΥλικά για το φύλλο1 φλιτζανάκι νερό

1 φλιτζανάκι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ

ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο

λίγο αλάτι, λίγη µαγιά

½ κιλό αλεύρι

(6 μερίδες) 


Εκτέλεση:


Λιώνουµε τη µαγιά στο ζεστό νερό, προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι και κάνουµε ζύµη. Αφήνουµε τη ζύµη σκεπασµένη να φουσκώσει.

Τσιγαρίζουµε τα κρεµµύδια αφού τα κόψουµε σε κοµµάτια και στη συνέχεια προσθέτουµε τα αυγά, το τυρί και το αλατοπίπερο. Ανοίγουµε 2 χοντρά φύλλα µε τη ζύµη. Απλώνουµε το ένα σε λαδωµένο ταψί, στρώνουµε τη γέµιση και σκεπάζουµε µε το άλλο. Ψήνουµε την πίτα σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει, αφού την αλείψουµε µε λάδι.


http://www.cretan-nutrition.gr



Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη