Παρουσίαση δίσκου στον ΙΑΝΟ: Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Ανθολογία για Κιθάρα»

 

 
Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και ο συνθέτης και κιθαρίστας Μανόλης Ανδρουλιδάκης θα παρουσιάσουν την έκδοση του νέου του άλμπουμ «Ανθολογία για Κιθάρα», που κυκλοφορεί από το Όγδοο Music Group. Ο δίσκος περιλαμβάνει 10 μουσικά θέματα μεγάλων Ελλήνων συνθετών διασκευασμένα για κλασική κιθάρα.


Για το δίσκο θα μιλήσουν οι:

Χρήστος Λεοντής, συνθέτης
Νότης Μαυρουδής, συνθέτης – κιθαρίστας
και ο υπεύθυνος παραγωγής του Όγδοο Music Group Χρήστος Ασημακόπουλος.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του δίσκου με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη και τη φιλική συμμετοχή των Ορφέα Περίδη και Γιώργου Μπεχλιβάνογλου στην κιθάρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Link προκράτησηςhttps://bit.ly/3ppWhzi

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα.

Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

Λίγα λόγια για τον δίσκο

Η «Ανθολογία για κιθάρα» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε cd, βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων και των αλυσίδων λιανικής και είναι διαθέσιμη ψηφιακά σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Το cd περιλαμβάνει: Τι έπαιξα στο Λαύριο - Διονύσης Σαββόπουλος [πάνω σε διασκευή του Praeludium 1, BWV846 του J.S.Bach] (για 2 κιθάρες), Ζηλεύει η νύχτα - Ορφέας Περίδης, Για που το ‘βαλες καρδιά μου (για 2 κιθάρες)  - Ορφέας Περίδης, Ξενιτεμένο μου πουλί  - Χρήστος Λεοντής, Νανούρισμα (Θα κεντήσω) - Μάνος Λοΐζος, Τα δειλινά - Γιώργος Ζαμπέτας, Μοιάζεις κι εσύ σαν θάλασσα - Μανώλης Χιώτης, Ματωμένο φεγγάρι - Μίκης Θεοδωράκης, Η νύχτα - Σταύρος Ξαρχάκος, Σουίτα από τη Γειτονιά των αγγέλων εκδ.2021- Μίκης Θεοδωράκης

Λίγα λόγια για τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη

Σπούδασε κιθάρα με τους Νότη Μαυρουδή και Κώστα Κοτσιώλη, Μουσικολογία και Σύνθεση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με αριστεία και α' βραβεία. Έχουν ερμηνεύσει τραγούδια του οι κορυφαίοι Έλληνες τραγουδιστές και έργα του λόγιας μουσικής σημαντικές ορχήστρες  -  με τελευταία την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τον ίδιο ως σολίστ στο μαγνητοσκοπημένο  κοντσέρτο του «Πέντε Μινιατούρες για κιθάρα και έγχορδα».

Ως κιθαρίστας ανέπτυξε ιδιαίτερες τεχνικές, που ακούγονται στα ρεσιτάλ «Ελληνική Μουσική σε έξι χορδές» και στις δισκογραφικές του συλλογές "Myrtia"(2016), την επίσημη κυκλοφορία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη για κιθάρα, “Manolis Androulidakis - Greatest Greek Musicians" (2016), «Greek Cinema Music for classical Guitar» (2020) και «Ανθολογία για κιθάρα» (2021).

Δίδαξε επί 3 έτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ένα έτος στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Link Εκδήλωσηςhttps://bit.ly/3m4EjAh
Link του livestreaming:
Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channelhttps://www.youtube.com/c/ianos/featured

Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη