Μακαρονάδα με σάλτσα τόνου

 



Μακαρονάδα με σάλτσα τόνου

 θα χρειαστείτε

1 πακέτο σπαγγέτι

2 μεγάλες κονσέρβες τόνο στραγγισμένες

1 μέτριο καρότο στον τρίφτη

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια

400 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

3 κ.σ. ελιές σε ροδέλες

2 κ.γλ. κάπαρη ξαλμυρισμένη

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο για το σωτάρισμα 

Μακαρονάδα με σάλτσα τόνου

Εκτέλεση συνταγής

Σε κατσαρολάκι σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τριμμένο καρότο.

Βάζουμε τον τόνο, τη ντομάτα, τις ελιές και την κάπαρη. Βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα, περίπου 25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε 2-3 φορές, να μην κολλήσει ο τόνος κάτω.

Στα τελευταία πέντα λεπτά αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα έχουμε στραγγίξει.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και αν θέλουμε με λίγο έξτρα ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.

Καλή όρεξη! 

https://www.greekcookingbykaterina.com/

Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη