Οι συναρπαστικές «Αληθινές γυναίκες» της Αρετής Χαρτοφύλακα παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη

  

 
 
Οι συναρπαστικές «Αληθινές γυναίκες» της Αρετής Χαρτοφύλακα παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη.

     Απόλυτα συγκινητικό με μία βαθιά ευαίσθητη, τρυφερή γραφή το πρώτο βιβλίο της Αρετής Χαρτοφύλακα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζενίθ, σε λιγότερο από δύο μήνες, έχει αγαπηθεί ολοκληρωτικά από το κοινό δίνοντας ένα μοναδικό, ξεχωριστό μήνυμα ενάντια στην έμφυλη βία. Ευχόμενη να μεταβληθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η φρικτή πραγματικότητα των γυναικοκτονιών η πεζογράφος θέλει να μεταφέρει μέσω των δεκαπέντε ιστοριών που παρουσιάζονται στις σελίδες του βιβλίου της, πώς οφείλει το κοινωνικό σύνολο να αντιδράσει στην εξόφθαλμη, διαχρονική βία εναντίον των γυναικών.

    Έπειτα από την απόλυτα επιτυχημένη, πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στην Κέρκυρα στα τέλη Αυγούστου, οι «Αληθινές γυναίκες» της Αρετής Χαρτοφύλακα, ξεκινούν τη διαδρομή τους ανά την Ελλάδα με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη. Η χαρισματική συγγραφέας θα παρουσιάσει στις 19:30 του απογεύματος της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου το ενδιαφέρον βιβλίο στο Electra Palace (σ.σ. Αριστοτέλους 9), ενώ μία σειρά σεβαστών, σημαινόντων γυναικών της πόλης θα μιλήσουν αναφορικά με το πόνημα. Ανάμεσά τους η σημαντική δικηγόρος και εκπρόσωπος της Woman Act Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, η επίλεκτη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Ράπτη, οι καταξιωμένοι, έγκριτοι δημοσιογράφοι Κατερίνα Ρενιέρη, Χριστίνα Κανατάκη, Πολυξένη Καραμίχα, Έφη Τσαμπάζη, Ερασμία Τσίπου και Μαίρη Αργυριάδου, η εκλεκτή ψυχολόγος Δαναη Κιρλα, η επιτυχημένη επιχειρηματίας Χριστίνα Καραμίχου και η διαπρεπής Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η διακεκριμένη δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι αξιόλογοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και δημοσιογράφοι Δέσποινα Αυγερίδου και Μαρία Στύλου.

   Έχοντας εμπνευστεί από δεκαπέντε πραγματικές ιστορίες γυναικών η συγγραφέας έχει ως στόχο να αφυπνίσει τις γυναίκες αλλά και να διδάξει πώς η βία ουδεμία σχέση έχει με την αγάπη. Όπως εξομολογείται άλλωστε η ίδια «Η βία είναι σκοτεινή και ο μοναδικός τρόπος να την εξαφανίσουμε είναι να ρίξουμε φως στο σκοτάδι της. Όσο γινόμαστε μάρτυρες της βίας χωρίς να αντιδρούμε είμαστε συνένοχοι. Δε νοείται κοινωνία χωρίς ενσυναίσθηση και συμπόνια. Ήρθε ο καιρός οι γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους».


 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΕΤΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑ.

      Η Αρετή Χαρτοφύλακα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα Καλλιτεχνική φύση ασχολείται με τη μουσική, τη ζωγραφική, τη μαγειρική και τη συγγραφή. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της διακόσμησης εσωτερικού χώρου, είναι ιδιοκτήτρια της aretinteriors.com και της «soul stone old town luxury suites». Παράλληλα σπουδάζει ψυχολογία στη σχολή Κοινωνικών ανθρωπιστικών Επιστημών του Aegean College. Το βιβλίο της «Αληθινές γυναίκες» είναι το πρώτο της συγγραφικό έργο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζενίθ.




Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη