Απόλυτα επιτυχημένη διαδικτυακή «αρχή» για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων

 

 


flabouras2


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

ΜΥΚΗΝΩΝ 17-19 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΥΠΕΥΘ. ΕΠΙΚΟΙΝ.:ΜΟΥΤΣΙΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΗΛ:2310 225002  2310284037

FAX:2310226700

 ΚΙΝ:       6945992388  

Info@moutsianas.com.gr

georgios@moutsianas.com.gr

site: www.e-sarakatsanos.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Τα επώνυμα κουβαλούν τον πολιτισμό μας, ως τις ρίζες μας». Απόλυτα επιτυχημένη διαδικτυακή «αρχή» για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων .


Το Σάββατο 16-1-2021 πραγματοποιήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα επιτυχημένη και πολλαπλώς ωφέλιμη διαδικτυακή εκδήλωση, όπως δικαίως κρίθηκε από το πολυπληθές διαδικτυακό ακροατήριο, που κατέκλυσε για να την παρακολουθήσει μέσα  από τα τρία διαδικτυακά μέσα που διέθετε η Π.Ο.Σ.Σ: 

  • Την πλατφόρμα Zoom

  • Την πλατφόρμα YouTube

  • ΤοWEB-TV Akritas TV Θράκης

Η συμμετοχή της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Σκοπίων «ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» έδωσαν τον χαρακτήρα μιας Πανσαρακατσάνικης Συνάντησης.

Οι διακεκριμένοι Σαρακατσάνοι επιστήμονες : 

  1. Γεώργιος Καψάλης, Καθηγητής πρ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  2. Γεώργιος Σούρλας, Ιατρός, πρ. Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων

  3. Μαρία Καρατάσιου, Καθηγήτρια Δασολογίας Α.Π.Θ.

  4. Αθανάσιος Βασιλάκος, Καθηγητής Πολυτεχνείων LTU Σουηδίας και Σίδνεϋ Αυστραλίας ,

 τοποθετήθηκαν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, θέτοντας την αναγκαιότητα αυτής της έρευνας των επωνύμων, ώστε να συνεχιστεί για να μη μείνει εκτός κανένα επίθετο.


Κεντρικός ομιλητής και συντονιστής αυτής της επιστημονικής έρευνας, ήταν ο  εξαίρετος καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  κ. Ντίνας Κων/νος.

Βασιστήκαμε στο διαδίκτυο και στη συνδεσιμότητα, πετυχαίνοντας μια συνάντηση πραγματικά σπουδαία, σεμνή, εξωστρεφής και συνειδητή. Γίναμε με μεγάλη χαρά αποδέκτες άπειρων μηνυμάτων από πολλούς φίλους από όλη την Ελλάδα, από την Αγγλία, τη μακρινή Αυστραλία και Αμερική που παρακολούθησαν την εκδήλωση με ποικίλα συναισθήματα και χάρηκαν την όλη διαδικασία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: 

  • ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ. Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας, ο οποίος συνοπτικά αναφέρθηκε στις δράσεις της Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως μαζί με τους Συλλόγους μας, υπηρετούμε επάξια την παράδοση. Ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τους ομιλητές και όλους τους συνεργάτες αυτής της έρευνας, καταλήγοντας πως βασικό μέλημα είναι να φανούν σύντομα τα θετικά αποτελέσματα αυτής της επιβλητικής και εντυπωσιακής έρευνας.


  • Ο Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Σ Βουλγαρίας κ. Hristo Hristov (Χρήστος Τάκος) ο οποίος συγκινημένος δήλωσε πως είναι ιδιαίτερη αύτη η συνδιοργάνωση, που συμπίπτει με τα τριάντα έτη από την ίδρυση της Ομοσπονδίας στην Βουλγαρία και ότι  θα συστρατευτεί σε αυτή τη προσπάθεια και θα έχει  ενεργή παρουσία ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η έρευνα των επιθέτων.

  • Ο Πρόεδρος Σ.Σ. Σκοπίων «ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» κ. Χρήστος Κώτσιος, δήλωσε ότι με όλες του τις δυνάμεις θα υποστηρίξει  αυτή την συλλογική προσπάθεια.


Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο Υπουργός Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας την εκτίμησή του για την προσπάθεια της Π.Ο.Σ.Σ να κρατήσει στις επάλξεις την παράδοση.

Συντονιστής ήταν ο εθελοντής Καθηγητής και Ιδιοκτήτης των Κατασκηνώσεων Yuppi κ. Τιμπλαλέξης Αχιλλέας  , ο οποίος έχει τεράστια προσφορά στην έρευνα και πασχίζει για τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια αποτελεσματική συνέχεια.

Το καλωσόρισμα και η παρουσίαση έγινε από την κ. Σοφία Κ. Κωστούλα, Ειδ. Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Σ

Η μουσική επένδυση έγινε από τον εθελοντή και μέλος της έρευνας κ. Γεώργιο Λαφαντζή.

Όλοι οι ομιλητές και ιδιαίτερα ο κεντρικός ομιλητής κ. Ντίνας κράτησαν το ενδιαφέρον όλων μας σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η παρουσίαση για τον τρόπο που θα γίνει η μελέτη των επωνύμων ήταν σαφής προς τον άρτιο σχεδιασμό που έλαβε η επιστημονική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή. Κινητοποιώντας επίσης όλους/ες ακροατές προς την αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Με δυναμική παρουσία και βοήθεια βέβαια σε όλο αυτό, φοιτητές Σαρακατσάνικης καταγωγής  και εθελοντές , ήταν η ομάδα του κ. Ντίνα που μαζί πορεύονται για τη ολοκλήρωση της έρευνας.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν την τρανή εκδήλωσή μας, καθώς και τη συμβολή τους στη επιτυχία της. 

Με υψηλό δείκτη υπευθυνότητας και μη χάνοντας την «περπατησιά μας», η Π.Ο.Σ.Σ είναι δίπλα σε όλους. 

Καμία μάσκα δε μπορεί να κρύψει τη θέληση, το ενδιαφέρον και την ανάγκη μας για να συνεχίσουμε.


Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε σε αυτή την έρευνα καταγράφοντας το επίθετο σας ή οποιοδήποτε άλλο Σαρακατσάνικο επίθετο γνωρίζετε, μπορείτε να  πατήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfddH9DtwhzlRxwAQWshUymsWOSoOppq3HP9cT-lD3jwakpJg/viewform



Μένουμε υγιείς

Η επόμενη μέρα έρχεται


Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη