Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας: Πρόσκληση ημερίδας για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και 
η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
σας προσκαλούν στην 
επίσημη παρουσίαση της πρότασης
για την ίδρυση του  
Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας,
την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 
και ώρα 10:30 π.μ.,
στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων
(Αινιάνων 6, 2ος όροφος, Λαμία)

Την πρόταση θα παρουσιάσει 
ο Επικεφαλής της Ομάδας Τεκμηρίωσης,
ομότιμος καθηγητής, 
πρ. Πρύτανης, πρ. Υπουργός, κ.  Γιάννης Πανούσης


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ                  Λαμία  07 /06 /2018
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                             Αρ. πρωτ:  603
Δ/νση    :    Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου            
        Λαμία – 35100           
Τηλ.
Φαξ
Ε-mail    :
: :    22310 27368
22310 24428
info@pedstereas.gr
Προς    :    Όπως πίνακα αποδεκτών
Θέμα: «Αποστολή πρόσκλησης ημερίδας για την επίσημη παρουσίαση της πρότασης για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας».

Στο πλαίσιο των δρομολογούμενων μεταρρυθμίσεων στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Η Στερεά Ελλάδα είναι η μοναδική Περιφέρεια στη χώρα, που δεν διαθέτει αυτοδύναμο Πανεπιστήμιο. Η ίδρυση ενός Πανεπιστημίου θα μπορούσε να δράσει συνεργατικά με το υψηλού επιπέδου παραγωγικό δυναμικό και τις πρωτοπόρες επιχειρήσεις, που είναι εγκατεστημένες στον τόπο μας και να προκύψει σημαντική προστιθέμενη αξία. Ένα νέο Πανεπιστήμιο, καταλλήλως σχεδιασμένο, θα μπορούσε αδιαμφισβήτητα να αναδείξει και προάγει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας.
Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ανέθεσε την εκπόνηση τεκμηριωμένης πρότασης στον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης και πρώην Μέλος των Διοικουσών Επιτροπών των Πανεπιστημίων Ιονίου και Πελοποννήσου, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιάννη Πανούση. Συγκροτήθηκε επίσης ομάδα τεκμηρίωσης για να πλαισιώσει και να συνεργαστεί με τον κ. Πανούση για την άρτια τεκμηρίωση της πρότασης, η οποία αποτελείτο από έξι ακαδημαϊκούς και ειδικούς.
Η Ομάδα Τεκμηρίωσης, ερχόμενη σε επικοινωνία και αλληλεπίδραση με εξαίρετους ακαδημαϊκούς και επιστήμονες όλης της χώρας και βασιζόμενη αμιγώς σε ακαδημαϊκά κριτήρια, ολοκλήρωσε με ταχείς ρυθμούς το πόνημά της και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην επίσημη παρουσίαση της πρότασης για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων (Αινιάνων 6, 2ος όροφος, Λαμία).
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα διεξαχθεί ευρεία διαβούλευση και θα έχετε την ευκαιρία να καταθέσετε τις θέσεις και τις απόψεις σας για την περαιτέρω ενδυνάμωση της διεκδίκησης ίδρυσης ενός αυτοδύναμου, καινοτόμου και βιώσιμου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και για κάθε συνεργασία.
 
Πίνακας Αποδεκτών
1.    Ιερές Μητροπόλεις Στερεάς Ελλάδας
2.    Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου
3.    Μέλη Ομάδας Τεκμηρίωσης πρότασης για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας
4.    Συμβάλλοντες στη διαμόρφωση της πρότασης για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας (Ακαδημαϊκοί, Άνθρωποι των τεχνών & των γραμμάτων, Επιστήμονες)
5.    Πρύτανης Α.Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, κ. Λαμψας
6.    Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αποστόλου
7.    Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Μαυραγάνης
8.    Βουλευτές Στερεάς Ελλάδας
9.    Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων
10.    Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Ντίτορας
11.    Δήμαρχοι Στερεάς Ελλάδας
12.    Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΠΕΔ ΣΕ
13.    Εποπτικό Συμβούλιο ΠΕΔ ΣΕ
14.    Αντιδήμαρχοι Δήμων Στερεάς Ελλάδας
15.    Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας
16.    Πρόεδροι Επιμελητηρίων Στερεάς Ελλάδας
17.    Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, κ. Κουδούνης
18.    Μέλη Θ.Ε. Πολιτισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού ΠΕΔ ΣΕ
19.    ΜΜΕ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …