Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας»: Προβολή της ταινίας USSAK και συζήτηση 18/5/2018 - Απολογισμός 41ης διάθεσης

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης –                                                Λαμία 12-5-2018
 Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

Ο φετινός Μάιος, με τον οποίο κλείνουμε 5 γεμάτα χρόνια πολύπλευρων δράσεων από την ίδρυση της κίνησης και την πρώτη απευθείας διάθεση το 2013, ξεκίνησε με την 41η απευθείας διάθεση προϊόντων και συνεχίζεται με μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση πολιτισμού και προβληματισμού, με την προβολή της ταινίας USSAK και συζήτηση με τους δημιουργούς της.
Η εκδήλωση αυτή, είναι η πρώτη στα πλαίσια μιας νέας προσπάθειας ευρείας συνεργασίας συλλόγων και συλλογικοτήτων της περιοχής μας, για να μπορέσουμε να αλληλοϋποστηρίξουμε όλοι μαζί τις δράσεις μας, και ταυτοχρόνως πέρα από αυτές να επιχειρήσουμε να αναδείξουμε και να αντιμετωπίσουμε μαζί ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας και την κοινωνία γενικότερα.
Κατόπιν κοινής απόφασης μετά από σειρά επαφών, συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση (κατά αλφαβητική σειρά) με: την ΚΟΙΝΣΕΠ Παλαιοβράχα, τον Όμιλο Φίλων του Δάσους Λαμίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Παλαιοβραχινών, την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας, την Πρωτοβουλία Κατά των Πλειστηριασμών και τους Σποροφύλακες της Λαμίας.
Προσκαλούμε από κοινού, όλους τους συμπολίτες μας με ελεύθερη είσοδο, την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Λεωνίδου 9-11.
Αμέσως μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη κ. Κυριάκο Κατζουράκη και την σεναριογράφο και ηθοποιό κ. Κάτια Γέρου, που θα μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους.
Η 41η απευθείας διάθεση προϊόντων, που πραγματοποιήσαμε με επιτυχία παρά τη βροχόπτωση το Σάββατο 5 Μαΐου, περιλάμβανε μέλι, σύκα ξερά, βιολογικά ακτινίδια, ρύζι, απορρυπαντικά και χαρτικά. Όλα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, σε πραγματικές τιμές Χωρίς Μεσάζοντες.
Στην ιστοσελίδα αναρτήθηκε η Φόρμα Αξιολόγησης για 05/05/2018. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση.
Στη διάθεση λειτούργησε η Δανειστική Βιβλιοθήκη της κίνησης, η οποία υπενθυμίζουμε ότι τώρα εξυπηρετείται και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδα μας, με τον Κατάλογο Βιβλίων για άμεση ενημέρωση και με τη Φόρμα Δανεισμού Βιβλίων για επιλογή και κράτηση.
Επίσης, συνεχίσαμε τις συλλογές φαρμάκων για την ενίσχυση δομών υγείας που έχουν ανάγκη, πλαστικών καπακιών για τις δωρεές αμαξιδίων του Συλλόγου Παραπληγικών και τηγανέλαιου προς ανακύκλωση με ανταλλαγή απορρυπαντικών για τις οικογένειες που υποστηρίζουμε.
Για την υποστήριξη οικογενειών, υπήρχαν προσφορές μέσω των παραγγελιών για ποσότητες αξίας 1 ή 2 ευρώ σε μέλι, ρύζι και χαρτικά. Όλα όσα συγκεντρώθηκαν από αυτές τις προσφορές, μαζί με τα προϊόντα που πρόσφεραν επιπλέον οι παραγωγοί και μαζί με τα απορρυπαντικά που πήραμε ως αντάλλαγμα για τις συλλογές τηγανέλαιου, μοιράστηκαν αναλογικά στις οικογένειες.
Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν τις πολύπλευρες δράσεις μας, αγοραστές και παραγωγούς.
Η επόμενη απευθείας διάθεση θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουνίου με όσα προϊόντα εξασφαλίσουμε από: Τυρί, Κρεμμύδια, Σκόρδα, Παξιμάδια, Ελαιόλαδο και Καθαριστικά ΒΙΟΜΕ. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελία, εντός της προθεσμίας που θα ανακοινωθεί.
Απευθύνουμε και κάλεσμα για εθελοντές. Όσοι μπορούν, το Σάββατο εκείνο που έτσι κι αλλιώς θα έρθουν να παραλάβουν παραγγελία, να έρθουν και ως εθελοντές. Κι αν ακόμη δεν ευκαιρούν για όλο το ωράριο διάθεσης, μπορούν να δηλώσουν για 8:00πμ-11:00πμ ή για 10:30πμ-1:30μμ.
Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις μας, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων. Μονίμως ανοιχτά για άμεση επικοινωνία, είναι το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …