Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Αη Βασίλης συναντά τον Δον Κιχώτη στην «Παυσιλυπούπολη» στην Καρδίτσα!


Καρδίτσα, 28 -11 -2017

 Ο Αη Βασίλης συναντά τον Δον Κιχώτη στην “Παυσιλυπούπολη”
 Το θεματικό πάρκο της “πόλης του ποδηλάτου”, της Καρδίτσας έχει φέτος ως κεντρικό θέμα τα “Κάστρα και τους Ιππότες” και η ... καστροπολιτεία ανοίγει τις πύλες της στις 6 Δεκεμβρίου και θα τις αμπαρώσει στις 6 Ιανουαρίου

Φύγαμε για Καρδίτσα! Φύγαμε για Παυσιλυπούπολη!

            Ιδιαίτερα εορταστική, αλλά και ταυτόχρονα παραμυθένια θα είναι φέτος η  “Παυσιλυπούπολη”, το θεματικό πάρκο  που διοργανώνει στην “πόλη του  ποδηλάτου” την Καρδίτσα και στο πανέμορφο άλσος του Παυσιλύπου που βρίσκεται στην “καρδιά” της πόλης,  ο ομώνυμος Δήμος.
            Η επιλογή του φετινού κεντρικού θέματος που παρουσιάζεται είναι «Κάστρα & Ιππότες». Γυρίζοντας τους δείκτες του χρόνου αρκετά χρόνια πίσω, η  Παυσιλυπούπολη μας μεταφέρει στον καιρό των Κάστρων και των Ιπποτών.
            Εκεί, όπου συνυπάρχουν αρμονικά διαχρονικοί ήρωες που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους, τους οποίους ο καθένας μας θα ήθελε να συναντήσει από κοντά.
            Ο Δον Κιχώτης, ο βασιλιάς Αρθούρος, ο Λάνσελοτ, οι Τρεις Σωματοφύλακες συναντώνται με τη νεράϊδα των δέντρων, τα ξωτικά και φυσικά τον Αϊ Βασίλη και δημιουργούν μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα βγαλμένη από τα παραμύθια.
            Για να μπορέσεις να γνωρίσεις τα μυστικά της Παυσιλυπούπολης, πρέπει να διαβείς τη μεγάλη ξύλινη πόρτα του κάστρου της. Οι φρουροί της πύλης είναι εκεί…. να σε υποδεχτούν, να σε καλωσορίσουν και να σου υποσχεθούν μοναδικές στιγμές ποιοτικής βιωματικής ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Η πύλη θα ανοίξει στις 6 Δεκεμβρίου και θα σφαλίσει στις 6 Ιανουαρίου...
             Μέσα από τα τείχη που προφυλάσσουν το κάστρο της Παυσιλυπούπολης σε περιμένουν οι ομορφότερες εκπλήξεις:
            -Στο “Σπίτι του Αη Βασίλη”  ο ....οικοδεσπότης  της Παυσιλυπούπολης περιμένει με ανοικτή την αγκαλιά του και πολλά μικρά δωράκια τα παιδιά στο ζεστό ξύλινο σπιτάκι του.
            -Λίγο πιο το “Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη” που έστησε ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών για να δέχεται τα γράμματά τους και να θυμάται τα δώρα που του ζήτησαν για να τα φέρει στο καθένα. Συνεπής στις συνήθειές του θα απαντήσει σε όλα!
            -Το σπιτάκι της “Νεράϊδας των δένδρων” είναι μικρό και ξετρύπωσε σαν μινιατούρα μέσα στο πάρκο. Η καλή νεράϊδα περιμένει τους επισκέπτες της Παυσιλυπούπολης και να τους πει την ιστορία της. Μη διστάσετε να περάσετε το κατώφλι της. Θα βρεθείτε στον κόσμο των νεραϊδών κυριολεκτικά….
            -Διαβαίνοντας το “Διοικητήριο των Σωματοφυλάκων”, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να «εξασκηθούν» στις τεχνικές των φρουρών του βασιλιά. Ευγένεια, τόλμη γενναιότητα, δεξιότητα και ευφυΐα είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία καλλιεργούνται «στον υποψήφιο φρουρό», με παιχνίδια βιωματικά και εκπαιδευτικά.
            -Η επίσκεψη στο “Κάστρο των Ιπποτών”, αποτελεί ένα ακόμη μέρος των πολλών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στην Παυσιλυπούπολη.
Με επιλεγμένα παιχνίδια, επισκέπτες κάθε ηλικίας καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά, οι μικρότεροι να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους, να ψυχαγωγηθούν ποιοτικά και στο τέλος ως επιβράβευση των προσπαθειών τους, να «γίνουν ιππότες».
           
-Περνώντας το κατώφλι του “Σπιτιού του Δον Κιχώτη” , ο ήρωάς μας σας περιμένει…. να σας αφηγηθεί για τη μεγάλη μάχη και την περιπέτεια που έζησε όταν αντιμετώπισε τους τεράστιους γίγαντες. Ή μήπως ήταν ανεμόμυλος;
            “Το Παιχνιδόσπιτο των Χριστουγέννων” & “Το σπίτι των Δραστηριοτήτων” είναι δύο θεματικά σπίτια που στελεχώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του πάρκου με έμπειρους και εξειδικευμένους παιδαγωγούς και εμψυχωτές, για να δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς ειδικότερα επισκέπτες, να απολαύσουν μια διαφορετική εμπειρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης με πολλά παιχνίδια, πολλές κατασκευές και πολλά δρώμενα!
            Στο εργαστήρι πηλού «Με χώμα και νερό»  η χαρά της δημιουργίας αποκτά άλλη διάσταση. Εκείνο που απομένει πλέον είναι να προστεθεί και το τρίτο συστατικό. Η φωτιά. Το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει! Στο τέλος της «εργασίας», ένα δωράκι σας περιμένει….
             «Το παντοπωλείο του κάστρου»  σας περιμένει με “μαγικούς ζωμούς», δυναμωτικά, κηραλοιφές, εδέσματα, μυρωδικά, βότανα ροφήματα και άλλα πολλά αγαθά της θεσσαλικής γης. Καθένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία, τη δική του ονομασία. Η τέχνη της παρασκευής τους «περνάει» από γενιά σε γενιά και σε καλεί να γνωρίσεις τα μυστικά της από τους ίδιους τους παραγωγούς.
            Τέλος από την Παυσιλυπούπολη δεν λείπει η “Ζωγραφική Προσώπου” που φιλοξενείται στο χώρο του αναψυκτηρίου και τα παιδιά ανυπομονούν να δουν όλα αυτά τα περίτεχνα σχέδια ζωγραφισμένα στο δικό τους πρόσωπο. Διαλέξτε… θα προτιμούσατε μια γιρλάντα, ένα αστέρι, έναν χιονάνθρωπο, ή μήπως το έμβλημα των σωματοφυλάκων ή της νεράϊδας των δέντρων;
            Οι δραστηριότητες της Παυσιλυπούπολης, εντός και εκτός των θεματικών σπιτιών είναι καθημερινές  ενώ το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά και λαϊκά δρώμενα, χορό, τοξοβολία, κλόουν.
            Η είσοδος στην Παυσιλυπούπολη και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι  ΔΩΡΕΑΝ, για όλους.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …