Παρουσίαση της Θεατρικής Παράστασης «Ο Μορμόλης» στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών στον Κορυδαλλό

Το Δίκτυο «Γεώργιος Ζουγανέλης» ανταποκρινόμενο στην πρόταση της Διεύθυνσης και της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Κεντρικής Αποθήκης Υλικών Φυλακής (ΚΑΥΦ) οργανώνει σε συνεργασία με τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού παράσταση του θεατρικού έργου «Ο Μορμόλης» από το Θεατρικό Σπουδαστήρι του Δήμου Κορυδαλλού σε σκηνοθεσία Τάκη Λαιτζιβίρη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στους κρατούμενους που εργάζονται στην ΚΑΥΦ, στα παιδιά και τους συγγενείς τους στο πλαίσιο του Σαββατιανού επισκεπτηρίου της 14ης Οκτωβρίου και ώρα 16.00. Η είσοδος στον χώρο και την παράσταση επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια.

Πληροφορίες για το έργο και την ομάδα

Το Θεατρικό Σπουδαστήρι του Δήμου Κορυδαλλού δημιουργήθηκε το Σεπτέμβρη του 1989 και είχε ως στόχο να καλύψει την ανάγκη των συμπολιτών μας για θεατρική έκφραση και δημιουργία. Πρόθεσή μας δεν είναι να δημιουργήσουμε ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ούτε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα - επιλεγμένη ειδικά μέσα από ένα σύνολο ατόμων για τη παρουσίαση ενός συγκεκριμένου θεατρικού.

Η δική μας θεατρική ομάδα απευθύνεται σε όλους τους φίλους που αισθάνονται την ανάγκη και επιθυμούν να εκφραστούν μέσα απ’ την τέχνη του θεάτρου, να παίξουν θέατρο, να βιώσουν τη θεατρική πράξη. Το μέλος της ομάδας- το άτομο βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας και όχι το θέατρο, που μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, γίνεται μέσο κι όχι σκοπός, μέσο παιδαγωγικό, με καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Ο Μορμόλης του Ράινερ Χάχφελντ είναι ένα έργο γραμμένο το 1970 το οποίο έχει ανέβει πολλές φορές με επιτυχία στην σκηνή. Το κεντρικό «πρόσωπο», ο Μορμόλης, μαθαίνει τα παιδιά μας να γίνουν αυριανοί πολίτες με ελεύθερο φρόνημα και υπευθυνότητα. Τα μαθαίνει την ανυπακοή στον αυταρχισμό, να αντιστέκονται στην αυθαιρεσία και να εξεγείρονται κατά της καταπίεσης των μεγάλων και της εξουσίας. Κι όλα αυτά με μια χαρούμενη διάθεση και ευγένεια.

Ο Μορμόλης δεν είναι έργο μόνο για παιδιά, γράφει ο μεταφραστής Παναγιώτης Σκούφης, «Είναι και για μεγάλους, θα έλεγα κυρίως για μεγάλους. Τους παρουσιάζει με ενάργεια πόσο ανόητοι και κενοί είναι κάποιοι βασικοί κανόνες, κάποιες δήθεν σπουδαίες και θεμελιώδεις αρχές της ζωής τους».

Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη