Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημοσίευση πλαισίου εφαρμογής Γεωργοπεριβαλλοντικών και Κλιματικών μέτρων του Π.Α.Α 2014-2020

Δημοσίευση πλαισίου εφαρμογής Γεωργοπεριβαλλοντικών και Κλιματικών μέτρων
του Π.Α.Α 2014-2020.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα ενημερώνει τους αγρότες της, ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προχώρησε στην δημοσίευση του πλαισίου εφαρμογής των δράσεων 10.01.01 «Προστασία της άγριας ορνιθοπανίδας», 10.01.02 «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας» και 10.1.04 «Mείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, προκειμένου να ενημερωθούν και προετοιμαστούν, όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις παραπάνω δράσεις..
Θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης  Ενδιαφέροντος των παραπάνω δράσεων  προκειμένου οι υποψήφιοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος αίτηση στήριξης.
Δικαιούχοι των ενισχύσεων μπορούν να κριθούν γεωργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης. Τα αιτούμενα προς ένταξη αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης θα πρέπει να είναι  δηλωμένα στην πλέον πρόσφατη Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του ενδιαφερόμενου και να βρίσκονται εντός των περιοχών παρέμβασης της κάθε δράσης.
Ø       Περιοχές παρέμβασης δράσης 10.01.01 «Προστασία της άγριας ορνιθοπανίδας», είναι γεωργικές εκτάσεις  των  Ζωνών  Ειδικής  Προστασίας  που είναι: Μικρό & Μεγάλο Λιβάρι, όρος Καντήλι, όρος Κοχύλας, όρος Όχη, όρη Δίρφης, λίμνη Δύστος, νησίδες Σκύρου, Κάτω ρους και εκβολές Σπερχειού ποταμού, όρος Οίτη, Όρος Παρνασσός, ευρύτερη περιοχή Γαλαξιδίου, όρος Γκιώνα, όρος Βαρδούσια, Όρη Άγραφα.
Ø    Περιοχές παρέμβασης δράσης 10.01.02 «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας» είναι:
       Δ.Κ. Άμφισσας, Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου, Τ.Κ. Αγ. Κωνσταντίνου, Τ.Κ. Δροσοχωρίου,  Τ.Κ. Ελαιώνος,
       Τ.Κ. Σερνικακίου, Τ.Κ. Προσηλίου, Δ.Κ. Ιτέας, Τ.Κ. Κίρρας, Δ.Κ. Δελφών, Τ.Κ. Χρισσού και Δ.Ε. Αράχωβας.
Ø       Περιοχές παρέμβασης δράσης 10.1.04 «Mείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» είναι οι παρακάτω ευπρόσβλητες  από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης ζώνες με τους αντίστοιχους  Καλλικρατικούς Δήμους  που εμπίπτουν ολικώς, μερικώς ή κατ’ ελάχιστον στις περιοχές παρέμβασης:
·          Κωπαϊδικό πεδίο ( Αλιάρτου,  Αμφίκλειας - Ελάτειας, Δελφών, Διστόμου – Αράχοβας - Αντίκυρας, Θηβαίων, Λεβαδέων, Λοκρών, Ορχομενού, Τανάγρας),
·          Λεκάνη ποταμού Ασωπού Βοιωτίας (Αλιάρτου, Διστόμου – Αράχοβας - Αντίκυρας, Θηβαίων, Λεβαδέων, Τανάγρας),
·         Σπερχειός Φθιώτιδας, (Λαμιέων, Μακρακώμης, Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου, Στυλίδας),
·         Αταλάντη Φθιώτιδας ( Λοκρών),
·         Αρτάκη Ευβοίας (Διρφύων - Μεσσαπίων, Χαλκιδέων).
·         Δυτική και Ανατολική Θεσσαλία (Δομοκού, Μακρακώμης),
Η δημοσίευση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας http://www.pste.gov.gr/?p=35377
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής & Αλιευτικής Πολιτικής  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα τηλέφωνα:
Δ/νση Αγροτικής & Αλιευτικής Πολιτικής           τηλ.  2231353150 &53173
Δ.Α.Ο.Κ  Βοιωτίας                                             τηλ.  2261350165 
Δ.Α.Ο.Κ  Εύβοιας                                              τηλ.  2221353924 & 53909
Δ.Α.Ο.Κ  Ευρυτανίας                                          τηλ.  2237080250 
Δ.Α.Ο.Κ  Φθιώτιδας                                            τηλ.  2231353156
Δ.Α.Ο.Κ  Φωκίδας                                              τηλ.  2265350544
                         Ο Αντιπεριφερειάρχης
                        Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                            Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …