10η Γιορτή Κάστανου στο Μαυρίλο Φθιώτιδας

10η Γιορτή Κάστανου Γιορτή κάστανου στο Μαυρίλο Φθιώτιδας 

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στην Πλατεία του Μαυρίλου θα λάβει χώρα η καθιερωμένη ετήσια γιορτή κάστανου με παραδοσιακή μουσική και ατελείωτο κέφι. Το καζάνι και τα κάρβουνα στήνονται στην πλατεία του χωριού κάτω από τα πλατάνια και σε λίγη ώρα η μυρωδιά από τα κάστανα, που απλώνεται μέσα στο χωριό δημιουργώντας μια φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, δίνει το σήμα για να ξεκινήσει η γιορτή από τις 11 το πρωί. Σε στεγασμένο χώρο της μεγαλύτερης πλατείας του Βελουχιού, τέσσερα χορευτικά από όλη τη Ρούμελη υπόσχονται αυθεντικό γλέντι, ενώ κατά τη διάρκεια της γιορτής, θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες τσίπουρο και κάστανα.!


Το χωριό Μαυρίλο βρίσκεται στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Βελουχιού ( 1.000 υψμ ), επάνω ακριβώς στις πηγές του Σπερχειού ποταμού, στα όρια των νομών Φθίιώτιδας και Ευρυτανίας. Απέχει 25 χλμ από το Καρπενήσι και 65 χλμ από τη Λαμία.
 Τα μοναδικά αξιοθέατα του Μαυρίλου, ο μπαρουτόμυλος και η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, θα είναι επισκέψιμα καθ´ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ένας περίπατος στις ομηρικές πηγές του Σπερχειού, στα πέτρινα γεφύρια του χωριού, καθώς και μία επίσκεψη στο παλαιό δημοτικό σχολείο  Μαυρίλου, όπου λειτουργεί έκθεση παλαιών φωτογραφιών της καθημερινής ζωής στο χωριό, αποτελούν επιλογές για μία τέλεια εκδρομή στο Μαυρίλο.


Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη