Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά με τον Πρέσβη της Φιλανδίας κ. Pauli Mäkelä

Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά με τον Πρέσβη της Φιλανδίας κ. Pauli Mäkelä

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς συνάντησε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου τον Πρέσβη της Φιλανδίας κ. Pauli Mäkelä, καθώς και τον καθηγητή μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Σημειολογικών Σπουδών, κ. Εero Tarasti. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο επίσης καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι κ. Hannu Riikonen, ο Υποψήφιος Διδάκτωρ και Ερευνητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Παπουτζής, καθώς και η μουσικολόγος κ. Eila Tarasti.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, ήταν η ιδέα της διεθνούς Ακαδημίας με αντικείμενο την Πολιτιστική Κληρονομιά με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Εero Tarasti. Μάλιστα, εκφράστηκε η επιθυμία το πρώτο σεμινάριο της Ακαδημίας με θέμα «Τhe Greek Miracle-Origins of the European Culture» να πραγματοποιηθεί στη Σύρο τον Απρίλιο του 2017.
Οι μελλοντικές δράσεις μιας τέτοιας Ακαδημίας όπως και πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Φιλανδίας ήταν μερικά ακόμα θέματα που συζητήθηκαν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ