Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά με τον Πρέσβη της Φιλανδίας κ. Pauli Mäkelä

Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά με τον Πρέσβη της Φιλανδίας κ. Pauli Mäkelä

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς συνάντησε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου τον Πρέσβη της Φιλανδίας κ. Pauli Mäkelä, καθώς και τον καθηγητή μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Σημειολογικών Σπουδών, κ. Εero Tarasti. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο επίσης καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι κ. Hannu Riikonen, ο Υποψήφιος Διδάκτωρ και Ερευνητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Παπουτζής, καθώς και η μουσικολόγος κ. Eila Tarasti.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, ήταν η ιδέα της διεθνούς Ακαδημίας με αντικείμενο την Πολιτιστική Κληρονομιά με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Εero Tarasti. Μάλιστα, εκφράστηκε η επιθυμία το πρώτο σεμινάριο της Ακαδημίας με θέμα «Τhe Greek Miracle-Origins of the European Culture» να πραγματοποιηθεί στη Σύρο τον Απρίλιο του 2017.
Οι μελλοντικές δράσεις μιας τέτοιας Ακαδημίας όπως και πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Φιλανδίας ήταν μερικά ακόμα θέματα που συζητήθηκαν.
Νεότερη Παλαιότερη