Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Τις υπερσύγχρονες, υψηλής αρχιτεκτονικής και αισθητικής εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου, επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά.
Κατά την ξενάγηση, που έγινε παρόντων του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά και του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος παρουσίασαν την πορεία του έργου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποπεράτωσής του. Το έργο θα παραδοθεί άμεσα ως δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα αναλάβει την αποκλειστική διαχείριση και λειτουργία του.
Το κτήριο πρόκειται να στεγάσει τον εκπαιδευτικό θησαυρό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και την Εθνική Λυρική Σκηνή σε ένα χώρο από τους πιο σύγχρονους παγκοσμίως, καθώς συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την κορυφαία ακουστική και τις σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες. Παράλληλα, περιλαμβάνει ένα μοναδικής ομορφιάς πάρκο 170 στρεμμάτων, δίπλα στην θάλασσα, με χώρους αναψυχής και άθλησης, στο οποίο έχουν φυτευτεί περίπου 3.000 δέντρα και θάμνοι της ελληνικής χλωρίδας. Το ΚΠΙΣΝ έχει σχεδιαστεί από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο και θα αποτελέσει πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της Αθήνας, αλλά και για όλους τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες της χώρας μας. 
Το όλο έργο, που έγινε με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, αποσκοπεί να κατακτήσει την πλατινένια ή χρυσή πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), την πρώτη διάκριση αυτού του είδους στην Ελλάδα, καθώς και την πρώτη για έργο τέτοιας κλίμακας στην Ευρώπη.
Νεότερη Παλαιότερη