Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Διβριωτών Ν.Φθιώτιδας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 
Λαμία, 7/ 2/ 2016
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά, η ετήσια ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ.
Ολοι ήταν εκεί χθες το βράδυ, στο Κέντρο «ΤΕΜΠΕΛΗΣ» στο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ.
Η αίθουσα κατάμεστη απο κόσμο, Διβριώτες και φίλοι της Δίβρης που χρόνια τώρα τιμούν την δραστηριότητα μας, την προσφορά μας, στην παράδοση, τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό. Βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση της περασμένης χρονιάς, με καταγωγή από τη ΔΙΒΡΗ, και το γλέντι μας άρχισε. Το κέφι περίσσευε, τα χορευτικά μας κατέπληξαν τους παρευρισκόμενους, μας βρήκε το πρωί να χορεύουμε με τους Βλαχοδήμο Νίκο, Μπέκιο Γιώργο και τον Γιάννη Παπαδημητρίου στο κλαρίνο .Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και τα καλά τους λόγια.
Ευχαριστούμε για την παρουσία τους, τους Βουλευτές Φθιώτιδας, κο Καραναστάση, Βέττα, Μιχελή και Σταϊκούρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φθ/δας κο Καραΐσκο, τον Αντ/χη κο Καρακάντζα, τον Δήμαρχο Λαμιέων κο Σταυρογιάννη, τον Πρόεδρο Δ.Δ Δίβρης κο Παπαδημητρίου ,τον Γ.Γ του Δήμου Λαμιέων κο Καλαμπαλίκη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ Λαμιέων κο Κλειτσάκη,
τους Αντ/χους Κορέντζελο, Ζήσιμο, τους Δημ Συμβ. Τσεκούρα, Λάμπρου, Κυρίτση, Τσακμάκη, την τ. Δ/τρια Νοσοκομείου Καρπενησίου κα Τσεκούρα, τον Πρόεδρο του Συν/μου Μακρολειβάδου κο Ηλιόπουλο, τον Πρόεδρο της Α.Ε Δίβρης κο Γιαννέκο, τους εκπροσώπους της « Πορτοκαλί Σύγχρονη Πόλη», εκπροσώπους από τους Συλλόγους, Αμφιθέας, Καλαμακίου, Στύρφακας, Μοσχοκαρυάς, Αχλαδιάς, και Νεολαίας Γοργοποτάμου και φυσικά όλους τους χορευτές μας, αλλά και τον Χοροδιδάσκαλό μας για την επιμέλεια των χορευτικών μας.

                                                         ΤΟ      Δ. Σ.
 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ