Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Κίνα ανοίγει τα σύνορά της μόνο σε πιστοποιημένα βιολογικά κρασιά σύμφωνα με τους κανόνες της

Η Κίνα ανοίγει τα σύνορά της μόνο σε πιστοποιημένα βιολογικά κρασιά σύμφωνα με τους κανόνες της
Δεν αναγνωρίζει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, η Κίνα απορρίπτοντας στα μπουκάλια την επισήμανση του κοινοτικού συμβόλου Eurofeuille, το λογότυπο της βιολογικής γεωργίας ή την αναφορά bio στα προϊόντα. Μόνο πιστοποιημένα κρασιά σύμφωνα με κινεζικά πρότυπα μπορεί να αναγνωριστούν ως οργανικά, συνεπώς αποτελεί άλλο ένα αποτρεπτικό παράγοντα κόστους.
Από τα μέσα του 2015, οι κινεζικές τελωνειακές έχουν γίνει σχολαστικές όσον αφορά την παρουσία των ευρωπαϊκών βιολογικών οίνων που δεν είναι πιστοποιημένα από το «China National Organic Product Standard» (GB / T 19630). Στο παρελθόν με βάση την αρχή laisser faire που ίσχυε για τα τελωνεία της Κίνας, όλα προχωρούσαν ομαλά, σήμερα τα κινέζικα τελωνεία μπλοκάρουν μπλοκάρουν όλα τα κρασιά που αντιβαίνουν την κινέζικη νομοθεσία κλείνοντας το δρόμο των βιολογικών οίνων προς αυτή την αγορά.
Βασικά, το πρόβλημα μπορεί να παρακαμφθεί με την εξάλειψη κάθε αναφοράς σε βιολογικό κρασί στις εμπρόσθιες ετικέτες (η οπίσθια ετικέτα αναγράφεται στην μανδαρίνικη γλώσσα). Μπορεί επίσης να ξεπερασθεί με την διαδικασία μιας ακριβής κινεζικής πιστοποίησης. Η επίτευξη αυτής τής πιστοποίησης κοστίζει μεταξύ 2 και 5000 ευρώ ανά έτος, ανάλογα με τον αριθμό των κιβωτίων κρασιού που αποστέλλονται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή



-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ