Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες συλλήψεις για παράνομο κυνήγι αγριόχοιρου στα όρια της Καρδίτσας – Φθιώτιδας

Τη δράση μίας ακόμη ομάδας λαθροθηρών σταμάτησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ σε συνεργασία με τον Κυνηγητικό Σύλλογο Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρία άτομα στην περιοχή μεταξύ Παλαιάς Γιαννιτσούς και Ρεντίνας στα όρια των νομών Φθιώτιδας και Καρδίτσας, που κυνηγούσαν αγριογούρουνα, ενώ το είδος βρίσκεται σε αναπαραγωγή και προστατεύεται.

Τους δράστες αρχικά εντόπισαν τα εποχούμενα περίπολα του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας στα όρια του νομού και για τη σύλληψή τους στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή και των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων από τη Στερεά Ελλάδα.

Το πρωί της Κυριακής (31/1) εντοπίστηκε τελικά η ομάδα των λαθροθηρών να κυνηγά με σκυλιά δίωξης και να έχει στήσει καρτέρια στην εν λόγω περιοχή και με πέντε αυτοκίνητα οι Θηροφύλακες τους προσέγγισαν και απέκλεισαν όλες τις πιθανές εξόδους διαφυγής. Η διακριτική παρακολούθηση διήρκεσε έως την στιγμή που οι λαθροθήρες έφτασαν στα οχήματά τους όπου και συνελήφθησαν τρία άτομα. Κατασχέθηκαν τα όπλα και τα φυσίγγια κατάλληλα για το κυνήγι αγριόχοιρου και υποβλήθηκαν οι σχετικές μηνύσεις.

«Για μία ακόμη φορά οφείλουμε να συγχαρούμε τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες στο δύσκολο έργο που επιτελούν για την προστασία της φύσης και της θηραματοπανίδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας.
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ