Νέες συλλήψεις για παράνομο κυνήγι αγριόχοιρου στα όρια της Καρδίτσας – Φθιώτιδας

Τη δράση μίας ακόμη ομάδας λαθροθηρών σταμάτησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ σε συνεργασία με τον Κυνηγητικό Σύλλογο Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρία άτομα στην περιοχή μεταξύ Παλαιάς Γιαννιτσούς και Ρεντίνας στα όρια των νομών Φθιώτιδας και Καρδίτσας, που κυνηγούσαν αγριογούρουνα, ενώ το είδος βρίσκεται σε αναπαραγωγή και προστατεύεται.

Τους δράστες αρχικά εντόπισαν τα εποχούμενα περίπολα του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας στα όρια του νομού και για τη σύλληψή τους στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή και των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων από τη Στερεά Ελλάδα.

Το πρωί της Κυριακής (31/1) εντοπίστηκε τελικά η ομάδα των λαθροθηρών να κυνηγά με σκυλιά δίωξης και να έχει στήσει καρτέρια στην εν λόγω περιοχή και με πέντε αυτοκίνητα οι Θηροφύλακες τους προσέγγισαν και απέκλεισαν όλες τις πιθανές εξόδους διαφυγής. Η διακριτική παρακολούθηση διήρκεσε έως την στιγμή που οι λαθροθήρες έφτασαν στα οχήματά τους όπου και συνελήφθησαν τρία άτομα. Κατασχέθηκαν τα όπλα και τα φυσίγγια κατάλληλα για το κυνήγι αγριόχοιρου και υποβλήθηκαν οι σχετικές μηνύσεις.

«Για μία ακόμη φορά οφείλουμε να συγχαρούμε τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες στο δύσκολο έργο που επιτελούν για την προστασία της φύσης και της θηραματοπανίδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας.
Νεότερη Παλαιότερη