Λαμία: Ξεναγήσεις στην έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ξεναγήσεις στην έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου
στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

Συνεχίζεται έως τις 23 Μαρτίου 2016 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος» η λειτουργία της Έκθεσης Ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου, με τίτλο «Παύλος Σάμιος: ένας Επικούρειος της Ζωγραφικής».
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου του σημαντικότατου αυτού σύγχρονου ζωγράφου στην πόλη μας, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της κύριας αίθουσας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, όπου εκτίθενται τα έργα, ξεναγήσεις από την Έφορο της Πινακοθήκης, κ. Έφη Παπαευθυμίου. Επίσης, στον χώρο προβολών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Παύλου Σάμιου.
Η Έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 21:00 και το Σάββατο από τις 9:00 έως 13:00. 
Η παρακολούθηση των ξεναγήσεων και της ταινίας, είναι ελεύθερη.   
Βιογραφικό Παύλου Σάμιου

 Ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Από μικρός ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το σχέδιο βοηθώντας τον πατέρα του στο εργαστήριο παπουτσιών. Αγάπησε τη θρησκευτική ζωγραφική που τον κέρδισε από πολύ νωρίς και εργάστηκε στο εργαστήρι αγιογραφίας του Διονύση Καρούσου μέχρι τα δεκαοκτώ του χρόνια. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο εργαστήρι του Πάνου Σαραφιανού και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Δάσκαλοί του ήταν ο Νίκος Νικολάου στο Προκαταρκτικό και ο Γιάννης Μόραλης στο Εργαστήριο Ζωγραφικής. Σπουδαίος δάσκαλός του επίσης, ήταν και ο Γιάννης Τσαρούχης που τον γνώρισε στο Παρίσι τη δεκαετία του ’70. Από το 1978 έως το 1992 έζησε και εργάστηκε στο Παρίσι. Από το 2000 είναι καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (εργαστήριο παραδοσιακής ζωγραφικής fresco - βυζαντινές εικόνες - χειρόγραφα). Έχει πραγματοποιήσει 69 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Νεότερη Παλαιότερη