Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αφιερωμένο στη σύγχρονη Αθήνα το τεύχος Ιανουαρίου του δημοφιλούς LGBT περιοδικού ΟutThere

Η μόδα, η τέχνη και οι γεύσεις της ευρωπαϊκής μητρόπολης συναντούν τους κατοίκους της πόλης και χαρίζουν
42 σελίδες γεμάτες αθηναϊκές εμπειρίες
Με τη σφραγίδα "The Authentic Athens Issue" να δεσπόζει στο εξώφυλλο του OutThere και τη λέξη "Yassas" να αποτελεί τον τίτλο του editorial, ο αρχισυντάκτης του δημοφιλέστερου περιοδικού της LGBT κοινότητας, καλωσορίζει το αναγνωστικό κοινό και μοιράζεται μαζί τους, τις εμπειρίες του από τη σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Συναντάει νέους σχεδιαστές μόδας, γνωρίζει σύγχρονους καλλιτέχνες και συνομιλεί με την gay κοινότητα της πόλης. Διασχίζει το κέντρο της Αθήνας, ανακαλύπτει το ρυθμό της και επισκέπτεται τα στέκια της. Eνθουσιάζεται από τον αρμονικό τρόπο συμβίωσης του αρχαίου με το σύγχρονο και την ισορροπία του συντηρητικού με το προοδευτικό στοιχείο. Έρχεται σε επαφή με τη σύγχρονη urban κουλτούρα, πραγματοποιεί φωτογράφιση μόδας, δοκιμάζει ελληνικές γεύσεις και εξυμνεί την ελληνική παράδοση στην οινοποιία.

Ενώ το πνεύμα της πόλης και των ανθρώπων της, τον συναρπάζει: "Υπάρχει μια διάχυτη θετική ενέργεια και η αίσθηση ότι η δημιουργικότητα είναι φυσικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Οι νέοι επιχειρηματίες είναι καταρτισμένοι, ταξιδεύουν στο εξωτερικό και υποκύπτουν στη μαγεία των τεχνών" τονίζει ο δημοσιογράφος.

Απολαύστε τη συνέχεια του αφιερώματος στην Αθήνα εδώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ