Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιερά Μονή Κορώνης - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Α.ΔΟ.ΑΠ., Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιερά Μονή Κορώνης - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Α.ΔΟ.ΑΠ., Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές με επιτόπου διδασκαλία συνεχίζονται στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχιτεκτονική και Δομοστατική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων (Α.ΔΟ.ΑΠ.)» που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα τα Τρίκαλα, της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.
Η εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Κορώνης του Νομού Καρδίτσης, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ιστορία Αρχιτεκτονικής» με υπεύθυνη καθηγήτρια την Δρ. Αφροδίτη Πασαλή.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να διδαχθούν τα ακόλουθα:

- Περιγραφή της αρχιτεκτονικής και της οικοδομικής τεχνικής του μνημείου.
- Τυπολογική και μορφολογική ανάλυση.
- Περιγραφή του εικονογραφικού προγράμματος.
- Τεχνοτροπικές και αισθητικές παρατηρήσεις του τοιχογραφικού διακόσμου.

Σκοπός των εκπαιδευτικών εκδρομών με επιτόπου διδασκαλία είναι η βελτίωση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και η ανάπτυξη εξειδικευμένων επαγγελματικών δεξιοτήτων τους, μέσω της ενίσχυσης της παρατηρητικότητας, της συμμετοχής, της κριτικής σκέψης, της καταγραφής πληροφοριών, της διατύπωσης ερωτημάτων και της εξαγωγής συμπερασμάτων του υπό μελέτη αντικειμένου.  


Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το Π.Μ.Σ. – Α.ΔΟ.ΑΠ., επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα:
www.adoapteithessaly.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ