Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το νέο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών για το πρώτο τρίμηνο του έτους

 Το νέο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων  του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών για το πρώτο τρίμηνο του έτους
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   Ι Α Ν Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ  2016

1) ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 8.00 μ.μ.
Κόβουμε τη ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ με φαγητό, κρασάκι και καλή παρέα, στην Ταβέρνα «Ρεζέρβα», οδός Παπασιοπούλου (πρώην Λαρίσης) έναντι Ακαδημίας. Η πρόσκληση περιλαμβάνει φαγητό,   κρασί, βασιλόπιτα και γλυκό. (Τηλ. για προσκλήσεις: 6973038627 - 6948112251 - 6936907057)

2) ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ από τις 5μ.μ.- 9μ.μ.
ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος, στην Αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών- Βιοτεχνών (Λαμία Όθωνος 3). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για υποψηφιότητες στο Δ.Σ, μέχρι και τις  20 Ιανουαρίου 2016.
(τηλ. για κατάθεση αιτήσεων : 6944205821)
                

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ    Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ    2016


1) ΣΑΒΒΑΤΟ 13- ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Όλοι εμείς, οι ερωτευμένοι με την ζωή, γιορτάζουμε κι εφέτος τον Αγιο Βαλεντίνο, με μια ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, τζάκι, κρασάκι και καλή παρέα. Θα πιούμε καφεδάκι στην Καρδίτσα, θα κάνουμε το γύρο της Λίμνης με στάση το μεσημέρι για φαγητό (πέστροφα, και όχι μόνο) δίπλα στη Λίμνη, θα δούμε το Μοναστήρι  Kορώνης. Έξοδα συμμετοχής 65,00 ευρώ. Περιλαμβάνεται η μεταφορά και ένα βράδυ με πρωινό μπουφέ στο πανέμορφο, με θέα την Λίμνη, Ξενοδοχείο Ναϊάδες, 4 αστέρων, τηλ. 24410-93333. (Δηλώσεις συμμετοχής 6980005754)


2) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΜΑΡΑΣ,  ώρα 8μ.μ.
Η μπριόζα μαγείρισσα και «Σεφ», γνωστή από τις εκπομπές της στην τηλεόραση και την μαγειρική της  στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, κυρία  ΜΑΡΙΑ  ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ, θα μας μιλήσει για την κουζίνα της Πόλης και της Ελλάδας και θα μας παρουσιάσει τα βιβλία της με πικάντικες Κωνσταντινουπολίτικες , και
όχι μόνο, συνταγές. Σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «ΜΠΕΤΣΗΣ» και τον Εκδοτικό Οίκο ΜΙΝΩΑΣ.
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

3) ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ  ώρα 8Μ.Μ.
                
               «ΘΕΑΤΡΟ … ΓΈΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ!»

Γιορτάζουμε την μέρα της Γυναίκας με μιαν ιδιαίτερη εκδήλωση. Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τον ρόλο και την θέση της Γυναίκας στην Ελληνική κοινωνία, από την Αρχαιότητα μέχρι και τις ημέρες μας, μέσα από τα έργα Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Με την συνεργασία του  Δήμου Λαμιέων και του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας.
Σκηνοθεσία  Αθανάσιος Μιχαηλίδης.
Με τους μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ»
Μουσική Επιμέλεια   Αλέξανδρος Τσιμέκας.
Παρουσιάζει η Φιλόλογος κυρία Χριστίνα Μήτσιου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
                                                         
                      

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ     Μ Α Ρ Τ Ι Ο Υ  2016


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 - ΣΑΒΒΑΤΟ 26 - ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη με μία τριήμερη εκδρομή στα ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ! Το πρόγραμμα και τα έξοδα συμμετοχής θα σας ανακοινωθούν το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου 2016.
(Δηλώσεις ενδιαφέροντος στα τηλέφωνα 6973038627 – 6980005754)

ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ