Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτάς στον εορτασμό για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτάς στον εορτασμό για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτάς παρευρέθη στην εκδήλωση της Πρεσβείας της Κίνας, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Ιανουαρίου, επί τη ευκαιρία του εορτασμού της κινέζικης πρωτοχρονιάς.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, συνομίλησε σε θερμό κλίμα με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli. Η συνομιλία επικεντρώθηκε στις δυνατότητες εμβάθυνσης της ήδη υφιστάμενης πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και αντάλλαξαν ιδέες για τη δημιουργία μονιμότερων δομών συνεργασίας, καθώς και για την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών, μεταξύ άλλων στον τομέα της ενάλιας αρχαιολογίας.

Τέλος, ο Υπουργός παρακολούθησε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράσταση του Καλλιτεχνικού Συγκροτήματος Anhui της Κίνας και συνεχάρη τους συντελεστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος συμπληρώνεται η δέκατη επέτειος από την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης Συνολικών Στρατηγικών Εταιρικών Σχέσεων Ελλάδας-Κίνας. Οι δύο πλευρές έχουν δεσμευτεί να πραγματοποιήσουν σειρά σημαντικών επαφών σε υψηλό επίπεδο, ώστε να αναβαθμίσουν την ήδη υφιστάμενη συνεργασία.Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ