Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτάς στον εορτασμό για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτάς στον εορτασμό για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτάς παρευρέθη στην εκδήλωση της Πρεσβείας της Κίνας, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Ιανουαρίου, επί τη ευκαιρία του εορτασμού της κινέζικης πρωτοχρονιάς.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, συνομίλησε σε θερμό κλίμα με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli. Η συνομιλία επικεντρώθηκε στις δυνατότητες εμβάθυνσης της ήδη υφιστάμενης πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και αντάλλαξαν ιδέες για τη δημιουργία μονιμότερων δομών συνεργασίας, καθώς και για την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών, μεταξύ άλλων στον τομέα της ενάλιας αρχαιολογίας.

Τέλος, ο Υπουργός παρακολούθησε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράσταση του Καλλιτεχνικού Συγκροτήματος Anhui της Κίνας και συνεχάρη τους συντελεστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος συμπληρώνεται η δέκατη επέτειος από την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης Συνολικών Στρατηγικών Εταιρικών Σχέσεων Ελλάδας-Κίνας. Οι δύο πλευρές έχουν δεσμευτεί να πραγματοποιήσουν σειρά σημαντικών επαφών σε υψηλό επίπεδο, ώστε να αναβαθμίσουν την ήδη υφιστάμενη συνεργασία.



Νεότερη Παλαιότερη