Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην Τοσκάνη προτείνουν μαζική σφαγή ως λύση για τα αγριογούρουνα που καταστρέφουν τους αμπελώνεςΟι οινοπαραγωγοί του  Chianti Classico υποστηρίζουν σχέδια θανάτωσης χιλιάδων αγριογούρουνων και ελαφιών, μετά την εκτεταμένη καταστροφή που συνεχίζουν να προκαλούν τα ζώα αυτά στους αμπελώνες τους.
Οι παραγωγοί του Chianti Classico στην Τοσκάνη δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την πρόταση να θανατώσουν 250.000 αγριογούρουνα, ζαρκάδια και ελάφια, επειδή τα αμπέλια τους δέχονται βραδινές επιθέσεις από τα ζώα αυτά.  Τέσσερις από τους μεγαλύτερους παραγωγούς Chianti  Classico, των οποίων τα κτήματα βρίσκονται γύρω από την πόλη του Γκαϊόλε, δήλωσαν ότι τα ζώα έφαγαν πέρσι σταφύλια που ισοδυναμούν  με 130.000 μπουκάλια κρασί.  Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Τοσκάνης έπρεπε να δώσει € 2,5 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις προς τους αμπελουργούς.
Η σφαγή,  που προτάθηκε από την τοπική κυβέρνηση της Τοσκάνης, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για τη μείωση του αριθμού των χοίρων και ελαφιών στην περιοχή σχεδόν στα 2/3, δηλαδή από 420.000 σε 150.000. Ο σημερινός πληθυσμός των ειδών αυτών στην Τοσκάνη είναι σχεδόν τέσσερις φορές παραπάνω από τον εθνικό μέσο όρο της Ιταλίας.


krasiagr.com

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ