Παστίτσιο στο τηγάνι!

Υλικά

  •   2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  •   150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  •   2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •   1 σκελίδα σκόρδο
  •   1 πρέζα κανέλα
  •   1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  •   1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας κοφτή
  •   4 φλιτζάνια νερό βραστό
  •   2 φλιτζάνια ζυμαρικά με τρύπα (κοραλάκι, σεληνάκι κλπ)
  •   1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  •   2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  •   1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
  •   αλάτι
  •   πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4'. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2'. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10'.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 1'. Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί. 
Extra tips επιτυχίας
Για να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος του πιάτου, ψήνουμε στην αρχή τον κιμά μόνο του.
Εάν θέλουμε στην όψη να μοιάζει με το παστίτσιο, το γκρατινάρουμε με τυρί στο φούρνο.

Πηγή: mamapeinao
Νεότερη Παλαιότερη