Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έπεσε η αυλαία του 5ου «Μύλου των Ξωτικών»

Έπεσε η αυλαία του 5ου «Μύλου των Ξωτικών»

Μετά από 41 ημέρες λειτουργίας, το μεγαλύτερο και ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, έκλεισε τις πύλες του με μια εντυπωσιακή τελετή. Ο Μύλος των Ξωτικών έχει επάξια χαρακτηριστεί ως η εκδήλωση των μεγάλων ρεκόρ.
961.608 ήταν ο αριθμός των επισκεπτών, που δέχτηκε ο Μύλος στις 41 ημέρες λειτουργίας του, νούμερο ασύλληπτο για τα σημερινά δεδομένα της χώρας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις.
Θεαματική ήταν επίσης και η προβολή του θεματικού μας πάρκου, αφού οι μαγικές του εικόνες ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος αλλά και σε όλο τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ.
Ο στόχος επετεύχθη και ο Μύλος είναι πλέον ο μεγαλύτερος Χριστουγεννιάτικος θεσμός της χώρας.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Μύλου των Ξωτικών ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, την Πυροσβεστική υπηρεσία Τρικάλων, το Γενικό Νοσοκομείο & το ΕΚΑΒ Τρικάλων, τις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, την Δημοτική Αστυνομία και το Σωματείο Αρτοποιών Τρικάλων για την αμέριστη υποστήριξη τους.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση και αυτή την χρονιά και συγκεκριμένα τους: Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης Α.Ε. ΟΛΥΜΠΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕΒΕ, Αφοί Χαίτογλου  ΑΒΕΕ, Βιομηχανία Μπισκότων Ε. Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Βόλου, ΒΙΟΛΑΝΤΑ  Α.Ε.,  Μύλοι Λούλη - Αγίου Γεωργίου, Φαλτάκας Ο.Ε., Σιώκης Α.Ε., ΦΟΡΤΙΣ Εμπορική Α.Ε., ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β. & Ε.Ε. Τροφίμων, ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, Clivanexport – ΣΤΕΦΑΝΟΥ Α.Ε.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ είναι λίγο στους χιλιάδες επισκέπτες που μας καθιέρωσαν, σαν τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο προορισμό της Ελλάδας!
Στον Μύλο των Ξωτικών δεν λέμε ποτέ αντίο, αλλά καλή αντάμωση!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ