Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψήφισμα αλληλεγγύης Πανελλαδικού Κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» για τους αγρότες (24-1-2016)

Την Κυριακή 24/1 μέλη της κίνησης «Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας» πήγαν στη Λάρισα, όπου συμμετείχαν στην απευθείας διάθεση προϊόντων που πραγματοποίησαν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας.
Μαζί συμμετείχαν και μέλη των αντίστοιχων εθελοντικών κινήσεων του Βόλου, της Κατερίνης και των Τρικάλων.
Ήταν μια ουσιαστική συνέργεια αλληλεγγύης, με σκοπό να τονίσουμε ξανά σε όλους ότι εμείς στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στις μεθοδεύσεις και τις διώξεις.
Μετά το πέρας της διάθεσης, ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε (εκτός των άλλων θεμάτων του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες») και το θέμα της ενεργής υποστήριξης στους αγρότες παραγωγούς, σε ότι αφορά και τα χρονίζοντα προβλήματά τους που σχετίζονται άμεσα με το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» αλλά και όλα τα υπόλοιπα για τα οποία βρίσκονται αυτές τις ημέρες αγωνιζόμενοι στους δρόμους και εκδόθηκε Ψήφισμα αλληλεγγύης για τους αγρότες. Το ψήφισμα συνυπογράφει και η εθελοντική ομάδα της Κέρκυρας, που για πρακτικούς λόγους στάθηκε αδύνατο να έρθουν μέλη της στη Λάρισα. Ακολούθως, όλα μαζί τα μέλη των εθελοντικών ομάδων μετέβησαν στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου συναντήθηκαν με τους αγρότες, τους παρέδωσαν το Ψήφισμα και συζήτησαν μαζί τους.
ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 14.00 στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς Λάρισας τα μέλη του Πανελλαδικού Κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» που πραγματοποιούμε τα τελευταία χρόνια τις συγκεκριμένες δράσεις ακηδεμόνευτα και μακριά από συστημικές λογικές και στηρίζουμε έμπρακτα την αγροτική οικογένεια και τους μικροπαραγωγούς παρέχοντας απευθείας στους καταναλωτές ελληνικά προϊόντα:
•    Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θεωρούμε ότι τέτοια μέτρα, όπως και ο νόμος 4264/14 και άλλα που σχεδιάζονται τους απομακρύνουν από τη γη τους.
•    Στέλνουμε μήνυμα ότι ενδιαφερόμαστε έμπρακτα για την ενίσχυση και την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής.
•    Θεωρούμε ότι οι αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους παραγωγούς, όπως και αντίστροφα, γιατί αποτελούν την εναλλακτική πρόταση στο στραγγαλισμό του αγροτικού εισοδήματος.
•    Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά τους να διαθέτουν απευθείας και ακηδεμόνευτα τα προϊόντα τους στους καταναλωτές.

«Ενεργοί Πολίτες Λάρισας»
«Άνωση – Εθελοντές Βόλου»
«Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας»
«Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας»
«Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους – Χωρίς Μεσάζοντες, Τρίκαλα»
«Ομάδα Παράκαμψης Μεσαζόντων του Εναλλακτικού Εργαστηρίου Κέρκυρας»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ