Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλευρό του ΚΘΒΕ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και σύσσωμη η κυβέρνηση θεωρεί ότι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας είναι ένας σημαντικότατος καλλιτεχνικός οργανισμός της χώρας που προσφέρει, δεκαετίες τώρα, υψηλής ποιότητας πολιτιστικό έργο, όχι μόνο στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά στο σύνολο της χώρας.
Θέατρο ορόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και σημείο αναφοράς εντός και εκτός Ελλάδας.
Στόχος μας και φιλοδοξία μας είναι όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά και να αναβαθμιστεί απαντώντας στις νέες πολιτιστικές και αισθητικές αναζητήσεις της εποχής.
Η σημερινή διοίκηση του υπουργείου έρχεται να επωμιστεί το βάρος ενός μεγάλου χρέους του θεάτρου που δημιουργήθηκε για γνωστούς λίγο – πολύ λόγους. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν σε αρκετούς εποπτευόμενους φορείς. Φιλοδοξία μας είναι η εξυγίανση των οικονομικών των φορέων αυτών έτσι ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα και δημιουργικά το καλλιτεχνικό τους έργο.
Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και τον σεβασμό μας για το ότι συνεχίζουν το έργο τους κάτω από αντίξοες συνθήκες και ειδικά προς τους ηθοποιούς που ανεβαίνουν στη σκηνή και τιμούν την Τέχνη τους ποιώντας ήθος.
Υποσχόμαστε ότι εργαζόμαστε για να βρούμε άμεσα λύση, μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα.
Πρώτο μας βήμα η εκταμίευση έκτακτης επιχορήγησης προς το θέατρο μαζί με την τακτική επιχορήγηση εντός του Ιανουαρίου, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών του.
Ο Υπουργός σκοπεύει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο ΚΘΒΕ. Επιζητούμε τη συνεργασία και τον διάλογο με τη διοίκηση του θεάτρου και τους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του οργανισμού από κοινού. Αυτό με κανέναν τρόπο δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στους εργαζόμενους να διεκδικούν το δίκαιό τους με όποιο τρόπο αυτοί κρίνουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ