Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λύσεις για οικολογικότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ξεχωριστές αλλά και οικολογικές ιδέες για το χριστουγεννιάτικό σας δέντρο. Εάν θέλετε να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας για τις γιορτινές ημέρες, υπάρχουν αρκετές οικονομικές λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν και το περιβάλλον. Σας παρουσιάζουμε λύσεις για ένα πιο οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Ξαναχρησιμοποιήστε το παλιό σας
Ίσως δεν προτιμάται από όσους θέλουν κάτι νέο. Ο διαφορετικός στολισμός του δέντρου σας όμως, θα δώσει ξεχωριστή εικόνα στο χώρο σας. Πετώντας το παλιό σας δέντρο και αγοράζοντας νέο, επιβαρύνει τόσο το περιβάλλον όσο και την τσέπη σας.
Από ανακυκλωμένα υλικά
Επιλέξτε ένα δέντρο που έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά (π.χ. πλαστικό). Το σχέδιό τους και το χρώμα τους δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα συνηθισμένα δέντρα.
Δωρίστε το δέντρο σας
Εάν έχετε βαρεθεί το δέντρο σας, προτιμήστε να το δωρίσετε από το να το πετάξετε. Πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα, ή ακόμα και φιλικά σπίτια, είναι έτοιμα να υποδεχτούν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αυτές τις μέρες. Πρόκειται για μια κίνηση γεμάτη ζεστασιά αυτές τις μέρες.
Φυσικό δέντρο
Θα ήταν κρίμα να στολίσετε ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο και στη συνέχεια να καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό προτιμήστε μετά την περίοδο εορτών, να δώσετε το δέντρο για κομποστοποίηση ή για την κοπή του σε καυσόξυλα.
Φτιάξτε το δικό σας δέντρο
Οι λύσεις για να φτιάξετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αρκετές και αρκετά οικονομικές. Μπορείτε λοιπόν να κατασκευάσετε δέντρο από μαλλί, παπιέ μασέ, φελιζόλ ακόμη και από μπουκάλια! Σημαντικό είναι πως μπορείτε να στολίσετε το δέντρο σας ακόμα και οικολογικά. Ορισμένες ιδέες για οικολογικά στολίδια μπορείτε να δείτε εδώ.


 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …