Λύσεις για οικολογικότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ξεχωριστές αλλά και οικολογικές ιδέες για το χριστουγεννιάτικό σας δέντρο. Εάν θέλετε να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας για τις γιορτινές ημέρες, υπάρχουν αρκετές οικονομικές λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν και το περιβάλλον. Σας παρουσιάζουμε λύσεις για ένα πιο οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Ξαναχρησιμοποιήστε το παλιό σας
Ίσως δεν προτιμάται από όσους θέλουν κάτι νέο. Ο διαφορετικός στολισμός του δέντρου σας όμως, θα δώσει ξεχωριστή εικόνα στο χώρο σας. Πετώντας το παλιό σας δέντρο και αγοράζοντας νέο, επιβαρύνει τόσο το περιβάλλον όσο και την τσέπη σας.
Από ανακυκλωμένα υλικά
Επιλέξτε ένα δέντρο που έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά (π.χ. πλαστικό). Το σχέδιό τους και το χρώμα τους δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα συνηθισμένα δέντρα.
Δωρίστε το δέντρο σας
Εάν έχετε βαρεθεί το δέντρο σας, προτιμήστε να το δωρίσετε από το να το πετάξετε. Πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα, ή ακόμα και φιλικά σπίτια, είναι έτοιμα να υποδεχτούν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αυτές τις μέρες. Πρόκειται για μια κίνηση γεμάτη ζεστασιά αυτές τις μέρες.
Φυσικό δέντρο
Θα ήταν κρίμα να στολίσετε ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο και στη συνέχεια να καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό προτιμήστε μετά την περίοδο εορτών, να δώσετε το δέντρο για κομποστοποίηση ή για την κοπή του σε καυσόξυλα.
Φτιάξτε το δικό σας δέντρο
Οι λύσεις για να φτιάξετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αρκετές και αρκετά οικονομικές. Μπορείτε λοιπόν να κατασκευάσετε δέντρο από μαλλί, παπιέ μασέ, φελιζόλ ακόμη και από μπουκάλια! Σημαντικό είναι πως μπορείτε να στολίσετε το δέντρο σας ακόμα και οικολογικά. Ορισμένες ιδέες για οικολογικά στολίδια μπορείτε να δείτε εδώ.


 
Νεότερη Παλαιότερη