Ενα διαφορετικό ρεβεγιόν την παραμονή Χριστουγέννων, στο ΔΘΠ

Το έθιμο της «Αγρυπνίας» εφαρμόζεται σε ναούς και μοναστήρια και συχνά συνοδεύεται, από χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Έτσι θα γίνει και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Η «Αγρυπνία» διοργανώνεται σε συνεργασία με το δίκτυο μεταναστριών «Μέλισσα».
Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας, δημιουργός των παραστάσεων «Ο Έλλην Βρυκόλαξ» και «Ηλέκτρα, το τελευταίο αίμα» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών 2015, δημιουργεί με φίλους καλλιτέχνες το BOUΛOUKI PROJECT και παρουσιάζει στο Δημοτικό Θεατρο Πειραιά, το INSOMNIA GRECA. Μία αγρυπνία για την παραμονή των Χριστουγέννων που την ακολουθεί, ένα στρωμένο τραπέζι.

Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας με το πρότζεκτ αυτό, επιχειρεί να δημιουργήσει μια μεταμεσονύκτια εμπειρία σε όλους τους χώρους του Θεάτρου. Ο θεατής μέσα από την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις, μπορεί να συμβάλλει βιωματικά στη δράση του Δικτύου Μεταναστριών Ελλάδας «ΜΕΛΙΣΣΑ», προσφέροντας χρήσιμα και απαραίτητα αντικείμενα, ενώ ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να ετοιμάσει σακίδια που θα δοθούν στα παιδιά των προσφύγων για το ταξίδι τους στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Συγκεκριμένα, ο θεατής με την είσοδό του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παίρνει έναν χάρτη και θα ξεκινάει τη δική του περιήγηση, από τα υπόγεια έως τον Θόλο. Στο τέλος θα υπάρχει ένας κοινός τόπος, ένα τραπέζι με φαγητά από μετανάστριες αλλά και πρόσφυγες, όπου θεατές και συντελεστές θα συνυπάρξουν.

Το  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα ανοίξει τις πόρτες του τα μεσάνυχτα της 23ης προς 24η Δεκεμβρίου 2015 και θα μείνει ξάγρυπνο έως τις 4:00 τα ξημερώματα.

Η παράσταση
INSOMNIA GRECA - Παραμονή Χριστουγέννων 00:00 - 04:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου,Πειραιάς, Τηλ.: 2104143310-20
Σύλληψη ιδέας -Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ντέλλας
Δημιουργική ομάδα: Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Νεφέλη Σωτηράκη
Μουσική σύνθεση – sound desigh Αλέξανδρος Κτιστάκης
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Κωνσταντοπούλου
Είσοδος 10 ευρώ


Πηγή: Ενα διαφορετικό ρεβεγιόν την παραμονή Χριστουγέννων, στο ΔΘΠ [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/239729/ena-diaforetiko-revegion-tin-paramoni-hristoygennon-sto-dthp-eikones#ixzz3uxWyVMEb
Νεότερη Παλαιότερη