Στα «Καραμανλίδικα του Φάνη»

Στα «Καραμανλίδικα του Φάνη»
Γνωριμία
Ενώσαμε πείρα, ποιότητα, και παράδοση στο γωνιακό νεοκλασικό κτίριο της οδού Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, αναβιώνοντας το βυζαντινό παστομαγειρείο. Στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» συνδυάζουμε την πώληση εξαιρετικών προϊόντων και την άμεση απόλαυση παραδοσιακών μεζέδων.
Οι καραμανλίδικες γεύσεις είναι στοιχείο του πολιτισμού και μέρος των παραδόσεων, που μαζί με τη γραφή και τη θρησκεία οι Καραμανλήδες διατήρησαν ανέπαφα για πολλούς αιώνες στην Καππαδοκία και στην Κιλικία. Η πατρίδα τους ονομάστηκε Καραμανία από τους Οθωμανούς και οι κάτοικοι Καραμανλήδες. Αποτελώντας εμπορικό κόμβο μεταξύ Περσίας, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης, διέδωσαν το «παστόν» και τους «τεταριχευμένους κωλήνες» των Ιώνων στους Ρωμαίους, το «ακρόπαστον» και τους «βουτύλους» των Βυζαντινών στους Οθωμανούς, συνδυάζοντας τα μπαχαρικά της Ανατολίας, την περίσσεια κρέατος από τα εμπορικά καραβάνια και την ανάγκη προμηθειών τροφίμων για τους ταξιδευτές.
Σήμερα στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» μπορείτε να δοκιμάσετε τις αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής και να προμηθευτείτε τα προϊόντα αλλαντοποιίας Sary, που παράγει ο Παρασκευάς Σαρήμπογιας στα εργαστήριά Sary, στη Δράμα. Με υπομονή και τεχνογνωσία παράγουμε γεύσεις από το παρελθόν, με ρίζες που χάνονται στα βάθη της Ιστορίας.
Επισκεφθείτε μας στο ανακαινισμένο, ιστορικό, πέτρινο κτήριο, όπου σε κλιματιζόμενο περιβάλλον ή στην αυλή- για καπνίζοντες, μπορείτε απολαύσετε τον εκλεκτό καραμανλίδικο παστουρμά και σουτζούκι, τα αυθεντικά καραμανλίδικα λουκάνικα και τους νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες μας. Διαθέτουμε εκλεκτά τυριά παλαίωσης, αλλαντικά ωρίμανσης, βραβευμένα ψητά, καπνιστά και παραδοσιακά προϊόντα παραγωγής μας – και μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Διαθέτουμε επίσης, δραμινό παστράμι, μοσχαρίσιο μπούτι, χοιρομέρι, μούχτερον και χωριάτικο λουκάνικο.
Ειδικότητά μας είναι ο παστουρμάς, ο καβουρμάς, το σουτζούκι και τα προϊόντα ωρίμανσης, σε μια ποικιλία γεύσεων και προέλευσης, που ικανοποιεί τους απαιτητικούς γευσιγνώστες. Επιλέξτε από μια ποικιλία γευστικών προϊόντων παλαίωσης, τυριών με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης – ΠΟΠ, προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης – ΠΓΕ και εδεσμάτων γευσιγνωσίας που επιλέγουμε για σας και το τραπέζι σας.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Σάββατο
Εστίαση, 12:00 – 23:00
Πώληση, 07:00 – 21:00
Σας περιμένουμε!

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ:  http://karamanlidika.gr/
Νεότερη Παλαιότερη