Ανοικτά Μαθήματα Ιστορίας από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς σας καλεί στο πρώτο από τα Ανοικτά Μαθήματα Ιστορίας, που αφορούν στο ευρύ κοινό, στο χώρο του Ιστορικού του Αρχείου, στον Ταύρο.
Το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, βασικός χώρος έρευνας της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας της Ελλάδας του 20ού αιώνα, επιχειρεί να προσελκύσει διαφορετικές ομάδες κοινού και να ευαισθητοποιήσει σε θέματα μνήμης, ταυτότητας και αξιοποίησης αρχειακών πηγών στην ιστορία. Εφαρμόζοντας τα ζητούμενα της «δημόσιας ιστορίας», φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση της ιστορικής κουλτούρας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι καθηγητές Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου και Ευάνθης Χατζηβασιλείου θα προσφέρουν ένα ανοικτό μάθημα ιστορίας και προβληματισμού για τον, γνωστό και συνάμα άγνωστο, 20ό αιώνα, του οποίου η πληρέστερη γνώση διευρύνει την κατανόησή μας σχετικά με την τρέχουσα συγκυρία.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

Νεότερη Παλαιότερη