Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πίνετε το κόκκινο κρασί σε θερμοκρασία δωματίου και το λευκό από το ψυγείο; Μάλλον κάνετε λάθος!

Η καλύτερη θερμοκρασία για να πιούμε shiraz, pinot noir ή cabernet sauvignon είναι χαμηλότερη από την θερμοκρασί δωματίου που έχουμε στα σπίτια μας το καλοκαίρι, υποστηρίζει νέα έρευνα.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία, οι 8 στους 10 πίνουν κόκκινο κρασί στη θερμοκρασία δωματίου-η οποία όμως είναι πολύ υψηλή για ένα κρασί και δεν το βοηθάει να αναδειχθεί. Οι θερμοκρασίες στα σπίτια το καλοκαίρι κυμαίνονται μεταξύ 22 και 24 βαθμών Κελσίου.
Αυτές οι θερμοκρασίες, όμως, είναι πολύ υψηλές για να απολαύσουμε όπως πρέπει ένα καλό κόκκινο κρασί.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Taylors, Mitchell Taylor μας εξηγεί ότι η θερμοκρασία έχει τεράστια σημασία για την γευστική απόδοση ενός κρασιού. «Το ζεστό κλίμα της Αυστραλίας, δεν είναι ιδανικό για την αποθήκευση και κατανάλωση κρασιού», υποστηρίζει. «Και οι περισσότερο οινόφιλοι δεν γνωρίζουν αυτό τον παράγοντα, που επηρεάζει κατά πολύ το χόμπι τους».
Και σαν να μην έφτανε το πρόβλημα με τα κόκκινα κρασιά, έχουμε θέμα και στη κατανάλωση των λευκών. Οι περισσότεροι από μας τα πίνουμε πολύ κρύα!
Όταν πίνουμε ένα Riesling, ή ένα Ασύρτικο για παράδειγμα, κατευθείαν από το ψυγείο, το κρασί είναι πολύ κρύο και τα αρώματα και οι γεύσεις του πολύ παγωμένες. Επίσης η οξύτητα είναι πολύ έντονη, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.
Η λύση για να διατηρήσουμε τα κρασιά στη σωστή θερμοκρασία είναι τα ειδικά ψυγεία κρασιού. Επειδή όμως αυτή η λύση εκτός από ιδανική είναι και πολύ… ακριβή, μπορούμε να πιούμε το κρασί στη σωστή θερμοκρασία, αρκεί να γνωρίζουμε ποια είναι αυτή.
Δείτε εδώ αναλυτικά ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κάθε κρασί.

 http://www.krasiagr.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ