Πίνετε το κόκκινο κρασί σε θερμοκρασία δωματίου και το λευκό από το ψυγείο; Μάλλον κάνετε λάθος!

Η καλύτερη θερμοκρασία για να πιούμε shiraz, pinot noir ή cabernet sauvignon είναι χαμηλότερη από την θερμοκρασί δωματίου που έχουμε στα σπίτια μας το καλοκαίρι, υποστηρίζει νέα έρευνα.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία, οι 8 στους 10 πίνουν κόκκινο κρασί στη θερμοκρασία δωματίου-η οποία όμως είναι πολύ υψηλή για ένα κρασί και δεν το βοηθάει να αναδειχθεί. Οι θερμοκρασίες στα σπίτια το καλοκαίρι κυμαίνονται μεταξύ 22 και 24 βαθμών Κελσίου.
Αυτές οι θερμοκρασίες, όμως, είναι πολύ υψηλές για να απολαύσουμε όπως πρέπει ένα καλό κόκκινο κρασί.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Taylors, Mitchell Taylor μας εξηγεί ότι η θερμοκρασία έχει τεράστια σημασία για την γευστική απόδοση ενός κρασιού. «Το ζεστό κλίμα της Αυστραλίας, δεν είναι ιδανικό για την αποθήκευση και κατανάλωση κρασιού», υποστηρίζει. «Και οι περισσότερο οινόφιλοι δεν γνωρίζουν αυτό τον παράγοντα, που επηρεάζει κατά πολύ το χόμπι τους».
Και σαν να μην έφτανε το πρόβλημα με τα κόκκινα κρασιά, έχουμε θέμα και στη κατανάλωση των λευκών. Οι περισσότεροι από μας τα πίνουμε πολύ κρύα!
Όταν πίνουμε ένα Riesling, ή ένα Ασύρτικο για παράδειγμα, κατευθείαν από το ψυγείο, το κρασί είναι πολύ κρύο και τα αρώματα και οι γεύσεις του πολύ παγωμένες. Επίσης η οξύτητα είναι πολύ έντονη, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.
Η λύση για να διατηρήσουμε τα κρασιά στη σωστή θερμοκρασία είναι τα ειδικά ψυγεία κρασιού. Επειδή όμως αυτή η λύση εκτός από ιδανική είναι και πολύ… ακριβή, μπορούμε να πιούμε το κρασί στη σωστή θερμοκρασία, αρκεί να γνωρίζουμε ποια είναι αυτή.
Δείτε εδώ αναλυτικά ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κάθε κρασί.

 http://www.krasiagr.com
Νεότερη Παλαιότερη