Οι εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσίασαν το νέο βιβλίο του Ηλία Κουσκουβέλη

Οι εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσίασαν το νέο βιβλίο του Ηλία Κουσκουβέλη στο κατάμεστο αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών Ηλία Κουσκουβέλη, “Θεωρία Απόφασης στον Θουκυδίδη”
Από τους ομιλητές Βούλα Πατουλίδου, Χριστίνα Ταχιάου, Σάββα Αναστασιάδη, Κώστα Ζουράρι και Ηλία Λεοντάρη ζητήθηκε να ανατρέξουν στις δικές τους κρίσιμες αποφάσεις και τα κριτήρια που τους οδήγησαν σε αυτές.
Για την Ολυμπιονίκη και Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο συγγραφέας αποτυπώνει το άρτια δομημένο κείμενο του Θουκυδίδη που παραμένει διαχρονικό.
Η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου που συντόνισε τη συζήτηση αναφέρθηκε στην αξία του βιβλίου όχι μόνο ως ένα ανάγνωσμα που διδάσκει την πορεία προς την ορθή απόφαση αλλά και τους ανθρώπινους παράγοντες που την επηρεάζουν.
Απαραίτητο για όλους, χαρακτήρισε το βιβλίο ο Βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, καθώς όλοι καλούμαστε να πάρουμε καθημερινά δύσκολες αποφάσεις και ειδικά στον χώρο της πολιτικής.
Ένα από τα καλύτερα κείμενα της ελληνικής βιβλιογραφίας χαρακτήρισε το νέο βιβλίο του Ηλία Κουσκουβέλη ο Κώστας Ζουράρις που επισήμανε τη διδακτική του χροιά για τον αναγνώστη.
Τέλος ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Ηλίας Λεοντάρης χαρακτήρισε το βιβλίο ένα κείμενο αποκρυσταλλώνει τις διδαχές και τις παρατηρήσεις του Θουκυδίδη όχι μόνο για τον πόλεμο αλλά και για την ειρήνη και το πως αυτή πρέπει να διαφυλάττεται.
Το βιβλίο είναι βασισμένο στο έργο του ιστορικού και στρατηγιστή Θουκυδίδη. Για τον ίδιο τον συγγραφέα, ο Θουκυδίδης είναι κάτι πολύ περισσότερο από ιστορικός. Στο νέο του βιβλίο ο Καθηγητής Ηλίας Κουσκουβέλης με πυρήνα τις Διεθνείς Σχέσεις και την κριτική αναλυτική σκέψη του Θουκυδίδη, εισάγει τον αναγνώστη στην έννοια και τη σχέση της απόφασης με την πολιτική, τις δυσκολίες και το κόστος της.





Φωτογραφίες: Θανάσης Ελμάζης
Νεότερη Παλαιότερη