Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάστρο Αλληλεγγύης-Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας: Με μεγάλη επιτυχία την 23η απευθείας διάθεση


ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης –                                           Λαμία 21-12-2015
 Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ
Δελτίο Τύπου
Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία την 23η απευθείας διάθεση, που περιλάμβανε τυριά, μέλι, πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, φασόλια, ρεβίθια, φυστίκια, καλαμπόκι ποπ-κοπν και ξερά σύκα. Συνεχίστηκαν και σ’ αυτή οι καθιερωμένες συλλογές: Φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.
Αυτή τη φορά, ιδιαίτερη παράλληλη δράση ήταν η συλλογή τυποποιημένων τροφίμων και παιχνιδιών για δοκιμαζόμενες οικογένειες. Η προσφορά των συμπολιτών μας, αυτών των ειδών που πρέπει να αγοραστούν μέσα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, ήταν ξανά συγκινητική.
Η δράση αυτή ήταν ενισχυτική ενόψει εορτών της υποστήριξης οικογενειών της περιοχής μας που έχουν ανάγκη, με την αποκλειστική μέριμνα εθελοντών της Κίνησης. Όλα όσα συλλέξαμε, μαζί με τις πολύτιμες προσφορές προϊόντων των παραγωγών και μαζί με ελαιόλαδο που γι’ αυτόν το σκοπό προβλέψαμε να εξασφαλίσουμε από πριν, τα καταμερίσαμε και τα συσκευάσαμε επιτόπου για καθεμία από τις 32 οικογένειες που είχαν «υιοθετηθεί» από εθελοντές μας και ήδη παραδόθηκαν.
Και σ’ αυτή τη διάθεση είχαμε συμμετοχή νέων εθελοντών, που μας δίνει χαρά και μεγάλη δύναμη.
Ευχαριστούμε θερμά, και πάλι, όλους όσους συντελούν στο να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα.
Κλείνουμε τον απολογισμό με δυο απαραίτητα λόγια για την ακύρωση της διάθεσης πατάτας που ήταν προγραμματισμένη. Ήταν μια εξέλιξη με απόφαση καθαρά και μόνο του παραγωγού, σε χρονικό σημείο που ήταν αδύνατη η εύρεση οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης. Προσπαθήσαμε έως την τελευταία στιγμή με επιχειρήματα να αλλάξει γνώμη, αλλά επέμεινε στην απόφαση αυτή.
Ήταν μια άμεση επίπτωση της τρομοκρατίας των «οργάνων» της πολιτείας, που κλιμάκωσαν τελευταία τις διώξεις στηριζόμενοι στον ανερμάτιστο νόμο 4264/2014. Διώξεις που αποσκοπούν στον τερματισμό του κινήματός μας. Παραγωγοί που συμμετείχαν στις δράσεις Χωρίς Μεσάζοντες δηλώνουν αδυναμία, για να αποφύγουν πιθανά πρόστιμα που τεκμηριώνονται αυθαίρετα βάσει διατάξεων για στάσιμο υπαίθριο εμπόριο τη στιγμή που αυτοί παραδίδουν παραγγελίες πελατών. 
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλες τις αυτοοργανωμένες εθελοντικές ομάδες. Δεν θα υποκύψουμε, θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας και τη συλλογική πανελλαδική αντίδραση κατά της κατάπτυστης νομοθεσίας, που στερεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης σε παραγωγούς και πολίτες για χάρη των λίγων.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και τους παραγωγούς, συσπειρωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα αυτό. Τα δικαιώματα δεν χαρίζονται, όλα με αγώνες τα κερδίζουμε και τα προασπίζουμε.
Στην ιστοσελίδα μας έχει αναρτηθεί η Φόρμα Αξιολόγησης για 19/12/2015. Καλούμε όσους προμηθεύτηκαν προϊόντα να καταθέσουν τη γνώμη τους. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση. Όλες οι γνώμες αναρτώνται στη Λίστα αξιολόγησης για 19/12/2015, με απόκρυψη των προσωπικών στοιχείων.
Συνεχίζουμε ετοιμάζοντας την επόμενη απευθείας διάθεση για το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 με: Ελαιόλαδο, Όσπρια, Παραδοσιακά Ζυμαρικά, Μέλι, Κρητικό Παξιμάδι, Απορρυπαντικά ΒΙΟΜΕ. Θα ανακοινωθεί έγκαιρα, με περίοδο παραγγελιών από 20 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου.
Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις δράσεις μας, εκεί είναι διαθέσιμη και η ηλεκτρονική Φόρμα Παραγωγού για την κατάθεση προσφορών προϊόντων. Επίσης, είναι μονίμως διαθέσιμη η Φόρμα Εγγραφής Εθελοντή-Μέλους, μαζί με το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.
Με ευχές για τις γιορτές και το νέο Έτος, οι Εθελοντές του Κάστρου Αλληλεγγύης
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …