Παρουσίαση βιβλίου της Μ. Θεοδοσάκη «Το κόκκινο κοχύλι» 10 Δεκεμβρίου 2015, στις 18:30´ στον Αρμό (Αθήνα)

Παρουσίαση βιβλίου της Μ. Θεοδοσάκη «Το κόκκινο κοχύλι» 10 Δεκεμβρίου 2015, στις 18:30´ στον Αρμό (Αθήνα)
Οι Eκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Θεοδοσάκη
«Το Κόκκινο Κοχύλι»
την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 18:30´
στο βιβλιοπωλείο του Αρμού (Μαυροκορδάτου 11, Αθήνα)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Μαρία Γιαννακάκη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής
Κλέλια Χαρίση, δημοσιογράφος - ποιήτρια -
Διευθ. Λόγου & Τέχνης UNESCO Ομίλου Πειραιώς & Νήσων
Μανώλης Χατζηνάκης, φιλόλογος - πρ. Βουλευτής
Αποσπάσματα θα διαβάσουν:
Τζένη Αρσένη, σκηνοθέτις - Δρ. Αισθητικής Φιλοσοφίας

*Υπό την αιγίδα της UNESCO


Το κόκκινο κοχύλι είναι ένα μικρό αριστούργημα. Ένα συναρπαστικό ερωτικό θρίλερ, με αρχή, μέση και τέλος, πυκνή γραφή, που αφήνει στον αναγνώστη την αίσθησή του: "κρίμα που δεν έχει κι άλλο".      Βασίλης Βασιλικός
Έρωτας - θάνατος μια ανάσα δρόμος... Κι ανάμεσά τους ο φόβος. Αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος που να φοβάται πιο πολύ τον έρωτα από το θάνατο; Μα φυσικά! Ο Πάρης είναι ένας απ' αυτούς. Φανατικός εργένης, αλλεργικός με τις σχέσεις που σε πνίγουν, μοναχικός και ιδιόρρυθμος.
Και ξαφνικά μπαίνει στη ζωή του η Άννα. Μια γυναίκα γεμάτη συναίσθημα και αυθορμητισμό. Μια γυναίκα θάλασσα, που άλλοτε θα τον δρόσιζε κι άλλοτε θα τον έπνιγε με τον έρωτά της. Μια γυναίκα απαγορευμένη, αφού ήταν παντρεμένη με παιδιά.
Η συνάντησή τους κι ο δυνατός έρωτας που βίωσαν, έμμελε να γίνει η αρχή για τους δυο, για μια δύσκολη προσωπική πάλη με τον εαυτό τους και τα προσωπικά τους αδιέξοδα. Ένα έρωτας που θα τους άφηνε ανεξίτηλο στίγμα "... σαν τα χαράγματα που έχουμε σκαλίσει όλοι λίγο πολύ στους φλοιούς των δέντρων, όταν ήμασταν μικροί. Χαράγματα, που ενώ με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πιο επιφανειακά, ωστόσο δεν σβήνουν ποτέ και κρατούν μνήμες..."

Θεοδοσάκη, Μαρία 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Κρήτη. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη ανθρωπιστηκές επιστήμες. Σήμερα εργάζεται και ζει στην Αθήνα. "Το κόκκινο κοχύλι" είναι το πρώτο της βιβλίο.
Νεότερη Παλαιότερη