Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων εκφράζει πλήρη αντίθεση στην επιβολή ΕΦΚ στο κρασί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΣ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα.

Εκφράζουμε παράλληλα την αγωνία και την οδύνη του συνόλου των αμπελουργών της Σαντορίνης, που με τον κόπο μιας ζωής κατάφεραν αφενός να διατηρήσουν τον σημαντικότερο αμπελώνα της χώρας μας, αφετέρου να παράγουν ένα κρασί που αποτελεί σήμερα τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας στις αγορές του εξωτερικού.

Δυστυχώς γι αυτό το κρασί, άνθρωποι άσχετοι και ανεύθυνοι που εκπροσωπούν όμως την Ελληνική Πολιτεία έρχονται να το σκοτώσουν, αφού η επιβολή του Ειδικού Φόρου ουσιαστικά τερματίζει την όποια πορεία είχε μέχρι σήμερα στις αγορές του εξωτερικού καθιστώντας το μη ανταγωνιστικό σε όφελος όλων των άλλων αμπελουργικών χωρών και σε βάρος βεβαίως της δύστυχης Ελληνικής Οικονομίας.

Παράλληλα ικανοποιείται η μακρόχρονη επιθυμία πολλών Ευρωπαϊκών χωρών εντός Ευρωπαϊκής ένωσης να προωθήσουν, είτε τα «σκληρά» οινοπνευματώδη ποτά τους είτε τα χύμα φτηνόκρασα τους, που ήδη με τους ανύπαρκτους κρατικούς ελέγχους κάνουν κυριολεκτικά «πάρτυ» στην παραπαίουσα εγχώρια αγορά σε βάρος του Έλληνα αμπελουργού.

Τέλος, θεωρούμε ότι και η σκέψη ακόμη επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ακόμη και ενός λεπτού για οποιοδήποτε αγροτικό προϊόν αποτελεί «αμάρτημα» και εκ του πονηρού, αφού υπονομεύει συλλήβδην τον τομέα της αγροτικής παραγωγής, έναν τομέα της Ελληνικής Οικονομίας που δημαγωγικά οιίδιοιάνθρωποιπροαγγέλλουν ως τον πυλώνα ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …