Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Φοντάν σοκολάτας

 Γλυκά Φοντάν σοκολάτας Υλικά     80γρ. σοκολάτα κουβερτούρα     75γρ. βούτυρο αγελάδος     3 αβγά     75γρ. ζάχαρη     30γρ. αλε...

 Γλυκά
Φοντάν σοκολάτας


Υλικά

    80γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    75γρ. βούτυρο αγελάδος
    3 αβγά
    75γρ. ζάχαρη
    30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση 

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε 4 πυρίμαχα ατομικά σκεύη.
    Σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
    Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα, με το σύρμα. Όταν διογκωθούν σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αδειάζετε το μίγμα στα πυρίμαχα μπολάκια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
    Μπορείτε να απολαύσετε το φοντάν είτε ζεστό είτε κρύο, συνοδεύοντάς το με παγωτό και γαρνίροντας το με φράουλες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας.

typos.com.cy