Η Έκθεση Παπασταμούλη Στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Ο Φωνογράφος ( www.fonografos.net) επισκέφτηκε την έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού κ. Παπασταμούλη που βρίσκεται αυτό το χρονικό διάστημα στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας.
Φωτογραφίσαμε τα έργα, τον καλλιτέχνη μαζί με την διευθύντρια και διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι ότι πρόκειται για μια αξιόλογη έκθεση που αξίζει  πραγματικά κάποιος να την δει.
Φωτογραφίες: Άρης Mαρτάκος /ARoTro Adv
_MG_0016

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουνίου 2015, με ωράριο λειτουργίας τα πρωινά από Δευτέρα έως Σάββατο: 9.00-14.00 και τα απογεύματα Δευτέρας & Τετάρτης: 18.00-21.00.

Ο Κώστας Παπασταμούλης γεννήθηκε στη Λαμία, σπούδασε στην Ανωτάτη  Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δασκάλους στη ζωγραφική τον Ν. Νικολάου και τον Γ. Μόραλη. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία για πέντε χρόνια στο Παρίσι, στην Ecole Νationalle Superieure des Arts decoratifs και στην Ecole Nationalle Superieure des Arts Appliqeus et metiers d’Art, της Σορβόννης.
_MG_0001
Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από δέκα πέντε ατομικές  εκθέσεις (Ώρα, Τιτάνιο, Έκφραση, Εποχές) και πολλές ομαδικές. Έχει συμμετάσχει σε 4  πανελλήνιες εκθέσεις και  στο Salon των Γάλλων ζωγράφων στο Παρίσι (Grand Palais). Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ένωσης Γάλλων Καλλιτεχνών. Έχει διατελέσει καθηγητής στη Σχολή Θεάτρου- Κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου και  συνέχεια στην Ανωτάτη Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας._MG_0003
Έχει γράψει τα βιβλία: «Γραφιστικές εφαρμογές 1», «Χρώμα- Σκίτσο», «Το χρώμα και το σχέδιο στη ζωγραφική». Έργα του έχουν αγοραστεί από  το Ελληνικό κράτος και το Υπουργείο Πολιτισμού. Βρίσκονται επίσης σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και ξένων χωρών, στις Πινακοθήκες Ιεράπετρας, Λεωνιδίου Μυτιλήνης, στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας και στο μουσείο Ι. Βορρέ. Στη διεθνή έκθεση στο Grand Palais, αγοράστηκε  έργο του από  το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού. Το 2013, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας , παρουσίασε ενότητα έργων του με θέμα : «ο Παρθενώνας και μνημεία με φόντο τον βράχο της Ακρόπολης»._MG_0004 _MG_0007 _MG_0008 _MG_0009 _MG_0010  _MG_0019
 www.fonografos.net
Νεότερη Παλαιότερη